psh Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 Witam szukam schematu ktory pokaze mi jak poprawnie zmontowac system napowietrzajacy ziemie w donicach. Gdzies juz czytalem o tym, nie jestem pewien ale czy wystarczy ze przebije rurke przez donice do ziemi i wlacze filtr do akwarium zeby wtlaczalo powietrze do ziemi? Czy to jakis bardziej skomplikowany system? Podobno znacznie poprawia zycie rosliny, i wielkosc zbioru. Z gory dzieki za odpowiedz, Pozdro Cytuj
SimE Opublikowano 10 Października 2010 Opublikowano 10 Października 2010 Przedstawiamy sposób napowietrzania korzeni który w dość sporym stopniu pomaga roślinom. Potrzebne przedmioty to: - Rurka - Pompka do powietrza od akwarium - Kostka napowietrzająca (do kupienia w zoologicznym) - Rozgałęziacz (opcjonalnie do kilku roślin) zdjęcia wygasły Cytuj
psh Opublikowano 11 Października 2010 Autor Opublikowano 11 Października 2010 ooo dzieki wielkie : )) wiec jest tak jak napisalem, rurka wbita w donice i wtlaczane powietrze do ziemi, plus parensacie dziurek w doniczce. Cytuj
Inkognito Opublikowano 4 Listopada 2010 Opublikowano 4 Listopada 2010 mam pytanie. Stosował ktoś te napowietrzanie ? ile na dobe ma to chodzić ? Cytuj
Recommended Posts