Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Fotoperoid a herm

Recommended Posts

Opublikowano

Odkopuję temat z powodu pytania: czy z pestek z tak wywołanej hermy wyrosną też właśnie takie rośliny? Na zdrowy rozum nie, bo hermienie się wynika w ogólnym przypadku z zaburzeń hormonalnych rośliny, czy przez genetykę zrobionych, czy przez "niezrozumiały" dla rośliny fotoperiod -- genów akurat to nie zmienia Ale to tylko teoria, ma ktoś może w tej kwestii doświadczenie? Chciałbym zachować jednego topa dla pestek i nie wiem, czy się opłaca...

Opublikowano

Odkopuję temat z powodu pytania: czy z pestek z tak wywołanej hermy wyrosną też właśnie takie rośliny? Na zdrowy rozum nie, bo hermienie się wynika w ogólnym przypadku z zaburzeń hormonalnych rośliny, czy przez genetykę zrobionych, czy przez "niezrozumiały" dla rośliny fotoperiod -- genów akurat to nie zmienia Ale to tylko teoria, ma ktoś może w tej kwestii doświadczenie? Chciałbym zachować jednego topa dla pestek i nie wiem, czy się opłaca...

Nie wiem, czy wszystkie pestki z takiej rośliny będą hermami ale na bank będą miały duże skłonności do hermienia i jakaś ich część będzie hermami. Jednak to tylko moja wiedza wyczytana chooooj wie gdzie i nie mam na to dowodów praktycznych ani źródeł... Niech się ktoś jeszcze wypowie.

:peace:

Opublikowano

herm to dodatkowy chromosom wiec nie tyle zaburzenie hormonalne Ale herm hermowi nie rowny. Sa takie co na całym krzaku jest z 5 jajek, przeciwnie do tradycyjnego herma gdzie płci powinny sie dzielic na pol. Taki herm jak mu sie obetnie jajka to jest przynajmniej z wygladu jak czysta damka, a klepie nieraz lepiej jak te normalne krzaki. Taki herm lekki jak sie zapyli to powstaja kopie matki wiec beda w wiekszosci tez takie lekkie hermy czyli tania wersja fem :P Czasem sie zdaza ze zamiast tego 20% jest hermami tradycuyjnymi a reszta jest reg przynajmniej z wygladu z uspionym genem hermy, lecz cały czas ukrytym. Głupie bawienie swiatłem wtedy szybko hermi takiego krzaka. Ale nie odradzam bawienia z hermami bo mozna całkiem ciekawe rzeczy tez znalesc, od głupich bardzo pospolitych mutacji, niektorych całkiem fajnych, po zajebiste palonko...

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+