Alladyn Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 Chciałbym dowiedzieć się w jaki sposób można zmniejszyć wilgotność w takim miejscu jak szafa nie stosując skomplikowanych systemów wentylacyjnych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maqs Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 Ryż pochłania wilgoć Taki zwykły, surowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lampa Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 no ryż pochłania. Ale jak chcesz coś bardziej skutecznego, to idź do marketu tam jest cała masa pochłaniaczy wilgoci. Nawet jakiś w tv reklamuja "..... stop wilgoci" Link to comment Share on other sites More sharing options...
jotjotjot1 Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 jaka masz ta wilgotnosc? ja uwazam ze im wieksza tym lepsza Link to comment Share on other sites More sharing options...
lampa Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 za wysoka wilgotnosć i dojrzałe topy to plesń Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alladyn Posted May 16, 2010 Author Share Posted May 16, 2010 jak kwitną to trzeba zmniejszać wilgotność nawet do 40% ale nie mam jak tego zmierzyć. Ten pomysł z ryżem całkiem dobry bo mam kilka torebek to takie żuce czy lepiej otworzyć i posypać do jakiego gara? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maqs Posted May 16, 2010 Share Posted May 16, 2010 Najlepiej chyba rozsypać na jakiś talerzykach, np. jednorazowych. Ale w workach, o ile mają dziury, też da radę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lampa Posted May 17, 2010 Share Posted May 17, 2010 torebki, dużo wygodniej będziesz miał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolo Posted December 15, 2011 Share Posted December 15, 2011 poczytaj to bedziesz wiedział jest wiele sposobów np nawilżacze powietrza czy pojemniczki z wodą porozstawiane w boxie czy jeden większy pojemnik z woda i ręcznik zawieszony w boxie tak aby był lekko zanurzony w wodzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.