revol19 Posted April 26, 2010 Share Posted April 26, 2010 Witaużywał ktoś kiedyś,z tego co piszą to nadaje sie dla młodych sadzonek jak i również przy flo ? ile w tym prawdy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dando Posted April 27, 2010 Share Posted April 27, 2010 Hej Ja miałem cały zestaw GHE Flora, dla wody twardej. Główna zaleta to bardzo duża wydajność, wadą jest bardzo wysokie stężenie soli w tych nawozach. Bardzo łatwo wytrącają się jako zbity osad. Przez takie wysokie bardzo łatwo przenawozić roślinkę. Jeżeli używać Flora Bloom to tylko w komplecie z innymi z tej serii, zawartość jest tak ustawiona,że przy posiadaniu trzech składników możemy uzyskać odpowiednie proporcje. Do sadzonek i klonów używałem połowy zalecanego stężenia z tabelki. Dodatkowo używałem ukorzeniacza Clonex. Nie zauważyłem różnicy w czasie ukorzeniania z nawozami. Działanie nawozów porównałbym do Hesi. Topki rosną spore,ale są bardzo luźne w strukturze, nie wiem czy to przypadek, ale w innych hodowlach bez tych nawozów były mniejsze topki ale zbite i żywiczne. Największą wadą tych nawozów jest psucie smaku. Bardzo trudno je wypłukać. Najlepiej robić to raz na tydzień, a nawozić nie dłużej niż do 6 tygodnia kwitnienia. Teraz używam BioSevia z GHE, BioHummusa i BioMagix z GHE, taki zestaw daje lepsze efekty, lepszy smak i jest łatwiejszy w dozowaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
revol19 Posted April 27, 2010 Author Share Posted April 27, 2010 ale czy ktoś konkretnie używał tego Blooma bo nie ma azotu a polecany jest na sadzonki i na flo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest marco86 Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 stosowałem na flo z plantonem K +ripen i myślę że lepsze wyniki miałem dajac sam substral "Burza kwiatów" czyli NPK 10/30/20. W obu przypadkach oczywiscie biohumus na weg i potem na flo na zmiane z nawozami na flo. Ogólnie nawóż jak nawóz:) No ale nie krytykuje bo to mogło zalezec od wielu czynnikow feno itd... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dando Posted April 29, 2010 Share Posted April 29, 2010 ale czy ktoś konkretnie używał tego Blooma bo nie ma azotu a polecany jest na sadzonki i na flo Jest polecany, ale jako jeden z trzech składników. Sam w sobie jest bardziej na flo, ale producent twierdzi,że Bloom zawiera coś na rodzaj boostera systemu korzeniowego. Ja jak pisałem, używałem tego przy sadzonkach i nie zauważyłem różnicy. Możesz go z czymś wymieszać i policzyć proporcje aby dodać azotu, ale to trudne, bo bardzo łatwo wytrącić osad soli, najlepiej mieć 3 części zestawu. Wtedy jest to pełnowartościowe. Jak masz kupować samą Florę Bloom, to lepiej sobie odpuść. Lepiej kup sobie One Part na kwitnienie lub BioSevia, dodaj biohummusa za 4 zł na weg i będzie ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
revol19 Posted April 29, 2010 Author Share Posted April 29, 2010 zostosuje go jak moje planty będą kwitnąc i to w proporcjach max 3ml na 10l wody nie chce ryzykować bo posiadam inne na flo ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
dando Posted April 30, 2010 Share Posted April 30, 2010 zostosuje go jak moje planty będą kwitnąc i to w proporcjach max 3ml na 10l wody nie chce ryzykować bo posiadam inne na flo ;] To ja bym sobie odpuscił, weź lepiej coś bardziej kompleksowego, ta seria GHE jest dobra na out lub do hydroponiki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.