jotjotjot1 Posted December 5, 2009 Share Posted December 5, 2009 Siema! Jestem w trakcie uprawy 2 WR, narazie maja kolo 30 dni i dosc slabo im idzie, nie maja jeszcze topkow za bardzo. Udalo mi sie zalatwic hajsik i teraz sie zastanawiam nad nawozami :3 NAWOZY-FLORA-WODA TWARDA Kod: GHE-tripack-FL-WTOpis: -komplet nawozów FloraSeries + gratisy-zestaw zawierający podstawowe nawozy i dodatki* 3 nawozy po 0,5 litra (F.Gro, F.Bloom, F.Micro )* testy do pomiarów pH + 25g regulatora pH down-zastosowanie: uprawy HYDROPONICZNE oraz GLEBA-przeznaczony do wody twardej (przeważnie kranowej)Trójskładnikowy system nawożenia Flora Series.Dzięki doskonałej rozpuszczalności soli mineralnych, te nawozy są świetnym narzędziem do ziemi oraz hydroponiki. Są bardzo łatwe w użyciu i znajdziesz podstawowe tabele dawkowania na etykietach.FloraMicro : Dostarcza roślinie wszystkich potrzebnych mikroelementów w postaci fitochelatyn. Zawiera również mikroelementy i bufory biologiczne stabilizujące pH roztworów. FloraMicro uzupełnia FloraGro i FloraBloom w zakresie podstawowych i wtórnych składników odżywczych.FloraGro : Pobudza wzrost struktur i liści roślin. Młoda roślina zostaje zasilona we wszystko, czego potrzebuje do czasu kwitnienia.FloraBloom : W trakcie wzrostu wpływa na powstawanie dobrych i zdrowych korzeni. Podczas kwitnienia i owocowania umożliwia maksymalne wykorzystanie potencjału genetycznego rośliny i w zdumiewający sposób zwiększa plony.i3 NAWOZY-2xONE PART+1xRIPEN Kod: GHE-tripack-OnePartOpis: -komplet nawozów OnePart, Ripen + gratisy-zestaw zawierający podstawowe nawozy i dodatki* 2 nawozy po 0,5 litra (TotalGro, TotalBloom)* 1 nawóz końcowy 0,5 litra (Ripen)* testy do pomiarów pH + 25g regulatora pH down-zastosowanie: uprawy HYDROPONICZNE oraz GLEBA-przeznaczony do wody twardej (przeważnie kranowej)ONE PART , nawozy Bioaktywne (TotalGro, TotalBloom)One Part jest produktem szeroko zakrojonych badań nad wieloma ziołami lekarskimi i roślinami aromatycznymi. Produkt został opracowany tak aby potęgować działanie zawartych w nich substancji czynnych, pogłębić zapach i smak. Jest łatwy w stosowaniu, w każdym cyklu stosuje się tylko jeden komponent.Total Gro : Faza początkowa życia rośliny jest bardzo ważna; dobrze jest znany jej wpływ na kwitnienie. Kompletna mieszanka mikro i makroelementów zawarta w formule Total Gro decyduje o jakości i ilości przyszłego plonu.Total Bloom : Jest złożoną mieszaniną składników, mających za zadanie przekształcić potencjał uzyskany w trakcie wzrostu rośliny w obfitość soczystych i pięknie pachnących kwiatów.RIPEN (nawóz kończący uprawę)Ripen jest unikalnym produktem w przemyśle. To jest kompletny nawóz, który zawiera wszystko co roślina potrzebuje by przyśpieszyć proces dojrzewania. Ripen jest wszechstronnym produktem odżywczym dla roślin w fazie późnego kwitnienia. Jest on głównie przeznaczony do przyspieszenia i wzmocnienia procesu dojrzewania poprzez zwiększenie zawartości składników aktywnych w ziołach medycznych oraz w roślinach aromatycznych i jadalnych.Jak myslicie, na ktory bardziej powinienem postawic? Nie mam wlasnie Ripenu a ponoc niezly wystrzal. Moze niech sie ktos wypowie kto uzywa tych lub podobnych nawozow i czy warto zainwestowac, jesli tak to ktory wy byscie wybrali z zestawow??A moze Wy, znacie jakies dobre propozycje. Załóżmy, ze mam 100 zl do wykorzystania. Zalozmy ze kupilbym planton K i do tego jakies dopelnienie typu pk 13/14 i ripen?? Sam nie wiem, bardzo mile widziane propozycje. Z gory dziex, bless Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacob Posted December 8, 2009 Share Posted December 8, 2009 dokladnie to samo pytanie mialem zadac wiem ze ripen jest wazny wiec moze ten pierwszy zestaw +05l ripenu osobno Link to comment Share on other sites More sharing options...
jotjotjot1 Posted December 9, 2009 Author Share Posted December 9, 2009 dokladnie to samo pytanie mialem zadac wiem ze ripen jest wazny wiec moze ten pierwszy zestaw +05l ripenu osobno ja juz w sumie wybralem i zamowilem, jako ze GHE nie ma jakis super opini, ale tez nie ma negatywnych, kupilem planton K za 7 zl, do tego zamowilem od HESSI 0,5l PK13/14, do tego 10 ml Super Vit za 25 i 0,5l Ripenu za 23. Razem rowna banka, wydaje mi sie ze lepiej nie mozna zainwestowac tej sety Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.