technik Opublikowano 19 Marca 2010 Opublikowano 19 Marca 2010 TYTOŃ INDIAŃSKI – Strioczka rozdeta, Lobelia inflata, rodzina Lobeliaceae (lobeliowate). Surowiec: Liscie, łodygi i nasiona północnoamerykanskiej rosliny nazywanej niekiedy tytoniem indianskim. Zastosowanie: Może byc palony lub macerowany – łyżka stołowa na ok. 0,5l wody. Aktywne składniki: lobelina - 2-[6-(beta-hydroksy-fenyloetylo)-1-metylol-2- piperydylo] acetofenon oraz spokrewnione alkaloidy. Efekty: Przy paleniu wywołuje łagodna marihuano-podobna euforie i jasnosc umysłu. Herbata działa jednocześnie jako stymulant i relaks-ant. Mniejsze dawki maja tendencje do wywoływania stymulacji, większe – relaksacji. Poza tym można doświadczyć mrowienia ciała i wyostrzenia zmysłów. Przeciwwskazania: Posiada ostry smak, nieprzyjemnie podrażnia jame ustna i gardło. Może wywołać nudności, wymioty i problemy z krążeniem. Palenie może wywołać krótkotrwały ból głowy u osób z tendencja do migren. Cytuj
Dziadek Opublikowano 19 Marca 2010 Opublikowano 19 Marca 2010 Czy ten sprzet mozna gdzies kupic w Polsce na legalu ? Cytuj
technik Opublikowano 19 Marca 2010 Autor Opublikowano 19 Marca 2010 Czy ten sprzet mozna gdzies kupic w Polsce na legalu ? Pewnie tak bo w tym dziale co popisalem teamty tych roslin to dodalem tylko te co sa dostepne w polsce. Pozniej dodam takze te zagraniczne Cytuj
Pentax Opublikowano 20 Marca 2010 Opublikowano 20 Marca 2010 Mam nasiona tej roślinki. Sporo ilości. Na wiosnę będę wystawiał na allegro w postaci sadzonek Cytuj
Słonecznik Opublikowano 10 Maja 2012 Opublikowano 10 Maja 2012 Próbowałem kiedyś sadzić ale nic mi nie wyrosło. Samego tytoniu kupiłem 100 gram prawie rok temu i do teraz mam mniej niż 50 gram, jakoś niezbyt mi wchodzi. Nikotyna to nikotyna... Cytuj
Recommended Posts