Elo mordeczko👊 jak mogę coś doradzić to nie podawaj calmagu za każdym podlaniem , wystarczy co dwa tygodnie i fajnie jak byś zmierzył EC wody którą im podajesz. Dlatego że może być twarda a wtedy calmag jest praktycznie zbędny i podajesz go profilaktycznie. Ale ogólnie ładne roślinki i nic im nie brakuje good Job 👊
45 Dzień
Dziewczyny już po ostatnich korektach naginaniach, teraz już tylko do góry i tak za 2-3 tygodnie zrobię im flipa, jeszcze zobaczymy jak będą szły narazie miejsca w boxie jest sporo. Oczywiście nie wszystko poszło idealnie, przy naginaniu jednego szczytu w glookies złamał się pękł praktycznie całkowicie, trzymał się tylko na kawałki skórki ale skleiłem prowizorycznie plastrami i związałem bandażem i po 2 dniach na farcie szyt wstał, chyba się zregenerował 😁. Poza tym w Permanent marker jeden z 8 szczytów jakiś taki niedorobiony jest, słabszy od reszty, słabiej idzie. A z kolei w Cookies Haze trafiło się jakieś nasionko ze słabą genetyką, rośnie trochę jak mutant no ale zobaczymy co z tego wyjdzie. W Tropicanna bannana jednak zrezygnowałem z 12 szczytów i będzie tak jak u reszty 8, z tą różnicą że u niej zostały szczyty z 1 i 3 węzła głównego bocznego odrostu a u reszty z 1 i 2. I ogólnie każdy z 8 szczytów na wszystkich dziewczynach miał już usunięte odrosty i liście z 1 węzła także trochę stresu dziewczyny w ostatnim czasie przeszły więc teraz oczekuje że ostro pójdą do góry. Ostatnie podlewanie to sama woda + calmag i alg-a-mic, następne będzie też sama woda + calmag i wjedzie już krzem. A później to już wjedzie cały zestaw według tabelki producenta. Narazie dostają po 2l i starcza im to na 3-4 dni.
A to Glookies po złamaniu
A to Cookies Haze, dziwnie wygląda jakaś słaba genetyka się trafiła, strasznie nie równo idą u niej te szczyty, przy niej jedynej będzie jeszcze potrzebna lekka korekta.
Na talerzyk kładziesz dwa – trzy ręczniki papierowe, na te ręcznik rozkładasz nasiona i przykrywasz kolejnymi ręcznikami, spryskujesz wodą i odstawiasz w ciemne miejsce, gdzie temperatura jest na poziomie od 23 do 25 stopni. Sprawdzasz co jakiś czas czy ręczniki są wilgotne (nie mogą wyschnąć).
Cała filozofia kiełkowania nasion.
Skuteczność tej metody, zwykle po 72 godzinach wszystkie nasiona kiełkują bez ryzyka zgnicia.
Recommended Posts