psyhoze Opublikowano 22 Października 2012 Opublikowano 22 Października 2012 Panowie ogarnijcie w końcu te grzybki musicie szukać w dolinach na mokradłach łąkach koło lasu
Brzeziu Opublikowano 23 Października 2012 Opublikowano 23 Października 2012 Dzisiaj coś takiego znalazłem ale wydaje mi się, że to też nie jest to czego wszyscy szukamy ;]
psyhoze Opublikowano 24 Października 2012 Opublikowano 24 Października 2012 zielony łysiczka lancentowata nie rośnie w lesie ;p niewiem co to za grzyby, może pojawiła się nowa odmiana halucynków w lesie to by dopiero byłobrzeziu dobrze ci sie wydaje
Gość Hektor Opublikowano 18 Listopada 2012 Opublikowano 18 Listopada 2012 Panowie, zobaczcie jak wyglądają łysiczki lancetowate : Zobaczcie jak różnią się od siebie wyglądem. Łysiczki nie są idealne, jak żaden grzyb ale łączy je jedno : Mają kondonik na kapelusiku Wtedy mamy pewność że to pożądana przez nas łysiczka Smacznego! aaa właśnie, JwP PL wydaje mi się, że to mogą być łysiczki. Zdarzają się okazy które są brązowe, białe zależy wszystko od warunków w których rosną. Na Twoim miejscu zaryzykował bym, zapodał 30 sztuk na świeżo i zobaczył czy działa. Nie otrujesz się nawet jakby to nie były łysiczki, więc można spróbować zawsze
zetdoen Opublikowano 19 Listopada 2012 Opublikowano 19 Listopada 2012 Łysiczki nie są idealne, jak żaden grzyb ale łączy je jedno : Mają kondonik na kapelusiku ... i czarne blaszki.. a te JwP_PL, niestety takowych nie posiadają.
Gość Opublikowano 17 Lipca 2013 Opublikowano 17 Lipca 2013 Łysiczka nie rośnie w lesie... co do blaszek to ciemne ale z białą krawędzią
BA+ON Opublikowano 21 Września 2013 Opublikowano 21 Września 2013 na dole z lewej i u gory z prawej to lysice zwroccie uwage na kolor lodygi kolor blaszek ksztalt kapelusza (tu roznice juz mniej widac na zdjeciu wyzej) lekko ponad 100 charakterystyczna jest tez kropka na czubku i czubek wypukly (tez niezbyt widoczna roznica z akurat widocznymi na pierwszym zdjeciu sztukami) niecaly kwadrans schylania na sprawdzonej łące wysokich lotow haha
Gość antymef303 Opublikowano 21 Września 2013 Opublikowano 21 Września 2013 O widze baton ze po wysypie
BA+ON Opublikowano 21 Września 2013 Opublikowano 21 Września 2013 hehe to mialo byc idziemy zobaczyc czy cos jest
Czcz Opublikowano 22 Września 2013 Opublikowano 22 Września 2013 elegancko baton no to sezon otwarty lece dziś poszukać
Recommended Posts