Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

• Replies 453
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Opublikowano

Witam :smoke:

Czy zamiast szyby pod swietlowkami moge uzyc tej czesci z opakowania od plyt CD/DVD :picture:

Mysle ze moze zacząc sie topic po jakims czasie wkoncu, to plastik. Pozatym nie wiem czy przepuszczał by tak samo swiatło jak szyba.. :peace:

Opublikowano

Siemka.

Przeczytałem większość Topiców z forum ale mam jeszcze parę może głupich pytań ale jak ktoś mi podpowie będę bardzo wdzięczny ;):happy:

Na dniach wystartowałem z boxem i zastanawia mnie parę kwestii mianowicie:

1) Dlaczego męskich pomidorków nie można ususzyć i palić ?? Nie posiadają THc czy nie mają tak dobrych topów jak żeńskie ??

2) Czy jak juz mam tą około 2 miesięczną żeńską roślinkę to wycina ją się całą i suszy ( i całość pali ) czy jak to dokładnie wygląda ??

Z góry THc :wodna:

Opublikowano

No tak się składa że widziałem ;) ale nie chodowałem nigdy. To że pali się topy wiadomka, kwestia taka że nie byłem pewien że suszy się całą łodygę z liśćmi i kwiatostanem ;)

Dzięki za odpowiedz ;):elo:

Opublikowano

Siemano, żeby post nie został potraktowany jak śmiec zapytam tutaj... otóz planuje kupno boxa ale zastanawiam sie na oświetleniem. Czytałem że na veg trzeba zaopatrzyc się w inne świetlowki niż na flo. Chodzi o barwę światła. Czy móglby mi ktos jakie oświatlenie załozyc na weg a jakie na flo? W grę wchodza tylko żarówki energooszczedne typu polux philips osram itp... Box szer. dłu. x wys. 20x25x50 . Powierzchnia 0.05m2- potrzeba optymalnie 2500lm. Czy przez cały okres mogłyby świecić 2 x 18w(100W) philips energooszczędne. Łącznie daja 200w. Z góry dizekuję za odpowiedź:peace:

Opublikowano

Cilas, pewnie że mógłbyś świecić cały czas świetlówkami o ciepłej/zimnej barwie. Ale na twoim miejscu zainwestowałbym w polux'y 24W. Mają około 1500lm każda, a nadmiar lumenów nie zaszkodzi.. :) Jak potrzebujesz tanio takich świetlówek to wyslij PW. Mam 7 sztuk na zbyciu.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Siemanko, słuchajcie jak wyłożę microboxa mylarem to musze montować odbłyśnik? Mało tam miejsca i tak a nie chciał bym go tracić jeszcze na odbłyśnik. Czekam na opinie :)

Opublikowano

Ja mam pytanie czysto matematyczne ;)

W boxie mam zamiar zmieścić 10 euforii

faza weg 6 tygodni hps myślę że 400 ale dokladnie wylicze później.

Prosze mi powiedzieć jak duży musi być ten box żeby wsyztsko ładnie zmieścić ;)

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

Opublikowano

Siemanko, słuchajcie jak wyłożę microboxa mylarem to musze montować odbłyśnik? Mało tam miejsca i tak a nie chciał bym go tracić jeszcze na odbłyśnik. Czekam na opinie :)

Myślę że nie musisz, mylar bardzo dobrze odbija światło, więc bez odbłyśnika da pewnie radę.