Skocz do zawartości
oferta nasion marihuany i konopi 1 plus 1

growshop grower.com.pl

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)

Siema, zapraszam na fotorelacje mojej uprawy.

Fast Purple Haze Feminizowane 3x

Quick Blue Kush Feminizowane 3x

Pierwszy raz sieje półautomaty i mam pytanie, jakie doniczki? 30/40/50 l ? Narazie są w takich jak na zdjęciu

Foto 04.06.2026

20260606_205038.jpg

Edytowane przez stix33
Opublikowano (edytowane)

04.07 pomidory doszły do siebie po przesadzeniu i wyglądają lepiej, przed przesadzeniem była temperatura 40° vzyst3 słońce i nie schowałem ich a przy przesadzeniu ziemia była jak popiół taka sucha także mój błąd.

Pierwsza dawka biohumus uniwersalny poszła, lałem jakoś 1/2 na spokojnie 

20260704_052752.jpg

Edytowane przez stix33
  • Upvote 1
Opublikowano

Ziemię lepiej brać firmowe. Biobizy, plagron, canna, mills. Wydatek niewielki a korzyści znaczne. Te biedrone i marketowe to straszna loteria. Zamiast biohumusa lepiej wydać te 100 złotych na mały zestaw nawozów. Też znacznie większe korzyści. Jakieś dziury zrób w tych wiadrach od spodu, żeby woda miała gdzie wyleciać jak przelejesz.

Jak na miesiąc w biedronkowej ziemi to jakoś wyglądają.

• Like 1
Opublikowano

Dobra, kupię tą ziemię do docelowych donic, a te dziury maja zrobione.

Co do donic to jakie mam kupic 30/40/50 l ? Im większe tym lepsze ale nie chce zbyt dużych tym bardziej że plon do palenia idzie nie na sprzedaż i nie zależy mi na ogromnej ilości 🙂

Opublikowano (edytowane)

Donice w zupełności starczą ci 7 litrowe materiałowe. Do tego 50l worek ziemi i jakiś podstawowy zestaw nawozów. 

Edit

Ewentualnie mozesz wziąć większe jam chcesz. Ale wtedy więcej worków ziemi, wiadomo. 

Trzeba bylo pierw spytać co i jak, przedstawic swój pomysł na growa. 

Niepotrzebnie wszystkie wysadzałeś. Trzeba bylo tylko dwie po jednej sztuce kazdej odmiany. Wtedy 2 donice 25 lub 50 litrów i w razie wtopy masz tylko 2 rośliny i jest szansa na mały wyrok bo na własny użytek. 

Edytowane przez Rysiu
Opublikowano
6 godzin temu, stix33 napisał(a):

Dobra, kupię tą ziemię do docelowych donic, a te dziury maja zrobione.

Co do donic to jakie mam kupic 30/40/50 l ? Im większe tym lepsze ale nie chce zbyt dużych tym bardziej że plon do palenia idzie nie na sprzedaż i nie zależy mi na ogromnej ilości 🙂

Siema 👊 kumpel do automatów nie ma sensu większych donic jak 18l bo one i tak większych nie zdążą skolonizować korzeniami. 12l optymalne ale tak jak Rysiu pisze 7l też mogą być i pa polecam materiałowe do ice ale na dworze plastikowe utrzymują dłużej wilgotność 😉💪 Ogólny standard do autosów to donice 12l nawozy weź jakieś organiczne biobizz czy TA Terra Aquatica pro organik. I to ostatni gwizdek na wysianie nowych pestek