Skocz do zawartości
nasiona marihuany i konopi w thc-thc

growshop grower.com.pl

Recommended Posts

Opublikowano

Dla sprostowania chodzi o pana pestkę ze zdjęcia, bo nie każdy może skumać o kogo chodzi. Ogólnie też mi się zbiera 🤢 🤮

W dniu 18.05.2026 o 16:17, Wojtek114 napisał(a):

IMG_20260518_161840.thumb.jpg.0df32f47a8386f73eb608e6c74c2b22e.jpgKolejne pestki trafiły do wody. Jest ich 10. To auto critical 2.0IMG_20260518_030809.thumb.jpg.b837647a0aa6d91f1cedcbbdada00eee.jpg

• Like 1
Opublikowano

A po co tak ciepło? Masz co2 zeby to ciepło cos  dalo? I to raczej przy pełnym wegu poczatku kwitnienia. Teraz to dla nich za ciepło, dlatego zastanawiam sie po co ci ogrzewanie. Idą ciepłe dni, wiec jak odpalisz te lampy na 70-80% to bedziesz raczej musisl walczyć z za wysoka temperatura.

Opublikowano
W dniu 23.05.2026 o 18:36, Eolenis napisał(a):

A po co tak ciepło? Masz co2 zeby to ciepło cos  dalo? I to raczej przy pełnym wegu poczatku kwitnienia. Teraz to dla nich za ciepło, dlatego zastanawiam sie po co ci ogrzewanie. Idą ciepłe dni, wiec jak odpalisz te lampy na 70-80% to bedziesz raczej musisl walczyć z za wysoka temperatura.

Posłuchaj ja posiadam CO2 mam takie w proszku W dużym opakowaniu. Jeśli powiesz mi jak się to stosuje dodam do tego odwrócenie węgla. Jeśli wskażesz mi co mam powiedzieć z dwutlenku węgla kupię. To jest moja pierwsza uprawa i kombinuje z dużą temperaturą bo ponoć działa jak steryd.

Opublikowano (edytowane)

Tak stosuje sie co2, ja tez daje worek chociaz to daje niewiele. Zeby to dalo widoczny efekt to musisz mieć system z butlą co2 i dawkować go odpowiednio z miernikiem. To wysza szkoła jazdy musiał bys poczytać i doinformować w internecie. Ale nadal to nie ma sensu przy siewkach i wczesnym vegu, bo masa lisciowa jest jescze zbyt mała. Pozatym musisz miec wyciag ustawiony odpowiednio, bo jak ciągnie caly czas to większość co2 idzie na zewnatrz. Ja mam ustawione ze sie włącza przynajmniej 3 razy ma godzine zeby nie stało powietrze, no i oczywiście trigery na skrajne temperaturę i wilgotność. Generalnie nie jest to dla nich szkodliwe taka temperatura teraz, ale lepiej transpirują przy 25-27 stopni i wilgotnosci 70-75. 

Tutaj tabela VPD, jest tez temat na forum apropos tego. To sa optymalne warunki dla Konopi. Tego sie trzymaj to bedzie ogień:rower:

Dla ciebie na razie ciemny różowy.

Screenshot_20260525_061454_Chrome.thumb.jpg.6e502372d78442a7e478e31e6533f733.jpg

Edytowane przez Eolenis
Opublikowano

Tutaj w większości chłopak ma rację bo do CO2 stosuje się obieg zamknięty żeby utrzymać te całe co2 w boxie. Do tego wyższa temperatura jest dobra dla siewek od 28 do 30 stopni ale kiedy wejdą w fazę sadzinki i Wega to i tak zbijasz temperaturę do 27 stopni. Ale na bank ci się to nie zmarnuję bo przyjdą zimne dni to dość ciężko jest na początku kiedy rośliny są małe utrzymać ciepło jak lampę masz na 25% czy ile tam trzeba. Ale teraz to sobie odpuść