Skocz do zawartości
nasiona konopi na stronie thc-thc

sklep i producent nasion marihuany seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Update!
Dzień 15.

Cześć i czołem! Panny ładnie lecą w góre, lekka kraksa się wydarzyła, mianowicie przez zapierdol w robocie nie kupiłem tych podstawek pod donice, a się mocno woda z nawilżacza zaczęła skraplać. Światło tak padało,że nie widziałem, że jedna donica stała w wodzie przez co się zrobiła mała pleśń na jednej z donic (Gelato LSD). Postanowiłem przesadzić ją z tej donicy bo była ciężka i dobrze zrobiłem bo ostatnie 5-7cm ziemi było mokre, po weekendzie lece po te podstawki bo się cyrki robią 😂

Warunki w namiocie bez zmian:
Temp: 28-30st.
Lampa: 25% mocy ,55cm wysokości
Wilgotność: 80-85% 
VPD: 0,65-0,85 
Wyciąg: OFF 

Dzisiaj dziewczynki dostały jedzonko po raz pierwszy. Po 100ml wody z: 
Grow- 0,25ml/L
Bloom - 0,25ml/L (zalecenie producenta)
Fulvic- 1ml/L
Humic- 2ml/L
Seaweed- 2,5ml/L

Kiedy właściwie podkręcać lampe na większą moc? 

Outdoorek dzisiaj ma 13 dzień, chciałem je prowadzić tak samo (15stego dnia podlać towarem) ale zostało jeszcze mikstury to też podlałem 100ml balkoniare. 

Pozdro!

IMG_0873.jpeg

IMG_0874.jpeg

IMG_0875.jpeg

IMG_0876.jpeg

IMG_0877.jpeg

IMG_0878.jpeg

Opublikowano

Elo mordzia 👊

Widzę po liściach że miales lekko za wysokie VPD ale to już wiemy😅 widzisz jak końcówki wiszą? I liście są takie papierowe? To właśnie oznaka za wysokiego VPD we wczesnym stadium rozwoju konopi. Ale następne liście są już soczyście zielone i zdrowe tak że zaraz wejdą w wege i podnieś moc lampy do 35%.  VPD teraz utrzymuj w takim zakresie jaki masz ale zejdź z temperatury do 26°- do 28°max i zejdź z rh do 70%. Jak będzie trzeba to otwórz górny otwór do rury wentylacyjnej , posłuży jako otwór pasywnej wentylacji co pozwoli teraz na przepływ powietrza i wymianę. Do tego ustaw wiatrak tak żeby lekko roślinki falowały żeby łodygi zaczęły grubnąć. Pozdrawiam 👊

• Like 1