Skocz do zawartości
nasiona konopi na stronie thc-thc

sklep i producent nasion marihuany seedbay

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Wesoły Ogród Aliena napisał(a):

Facet ja uprawiam w Niemczech od kąd tylko zrobili legalizację a do tego trzy lata doświadczenia w Hiszpanii ale tam tylko autdor na dachu a to co ty tam sobie piszesz to wiesz gdzie mi lata nie?🤣🤣🤣🤣

29 sierpnia 2025:

„A szczerze mówiąc to i tak jestem pikuś do innych growerów”

„dosłownie przez sześć miesięcy to pożeramy wiedzę na temat roślin”

„to moja trzecia uprawa ale tej pierwszej to nawet nie liczę”»

Maj 2026:

— ekspert od nawozów, psychologii forum, hydroponiki, mikroorganizmów i wszystkiego między 😄

Koliber, Ty co kilka miesięcy tworzysz nową wersję własnej historii. Raz „pikuś”, raz „2 lata doświadczenia”, teraz nagle Hiszpania i dachy outdoorowe.

Ja już serio nie wiem czy Ty koloryzujesz, czy po prostu masz tyle wersji siebie, że lekarz sam się pogubił. 

Edytowane przez EndriuBp
  • Upvote 1
Opublikowano
23 minuty temu, Wesoły Ogród Aliena napisał(a):

1. Pochodzenie i skład (Co jest w butelce?)Biobizz (linia główna): Bazuje głównie na melasie z buraków cukrowych (vinasse) oraz ekstraktach roślinnych i mączkach (np. rybnych w Fish-Mix). Składniki te zawierają bardzo dużo złożonych cukrów.Terra Aquatica (seria Pro Organic): Wykorzystuje unikalne źródła, w tym ekstrakty z alfalfa (lucerny), mączki ze skał wulkanicznych, kwasy humusowe oraz organiczne związki boru. Nie zawiera ciężkiej, lepkiej melasy cukrowej.2. Rozpuszczalność i zachowanie w bioponice (Kluczowa różnica)Biobizz: To organiczna linia stworzona historycznie do ziemi. Cząsteczki nawozu są duże i lepkie. W zbiorniku wodnym (bioponice) Biobizz ma tendencję do karmelizacji i tworzenia śluzowatego osadu. Bakterie mają problem z szybkim rozłożeniem tak gęstej materii w wodzie, co prowadzi do gnicia.Terra Aquatica Pro Organic: To linia organiczna stworzona od podstaw z myślą o hydroponice (czyli właśnie do bioponiki). Przechodzi proces specjalnej filtracji i rafinacji. Nawóz jest rzadki, niemal całkowicie rozpuszcza się w wodzie i nie tworzy lepkiego biofilmu na ściankach zbiornika.3. Sposób działania mikroorganizmówBiobizz: Wymaga ogromnej populacji bakterii w podłożu, aby rozbić gęstą melasę na formy mineralne. W wodzie proces ten zachodzi zbyt wolno, przez co pożywka "kwaśnieje" w ciągu 24-48 godzin.Terra Aquatica Pro Organic: Składniki są dobrane tak, aby były łatwo dostępne dla mikroorganizmów wodnych (takich jak Trichoderma). Bakterie w bioponice błyskawicznie zamieniają ten nawóz w formę przyswajalną dla korzeni, co pozwala utrzymać stabilną pożywkę w zbiorniku nawet przez 1-2 tygodnie.4. Prostota stosowania (Liczba butelek)Biobizz: Aby uzyskać pełny profil, musisz mieszać bazę (Bio-Grow + Bio-Bloom) z dodatkami (Bio-Heaven, Top-Max, Acti-Vera).Terra Aquatica Pro Organic: To prosty, kompletny system dwuskładnikowy – Pro Organic Grow (na wzrost) oraz Pro Organic Bloom (na kwitnienie). Wszystkie niezbędne mikroelementy i kwasy organiczne są już zamknięte w tych dwóch butelkach. 

Proszę bardzo to jest różnica i nie puszczę mi że to to samo!!!

No tak czyli ty i wiadomo lekarz kazał przytakiwać. 

Pięknie skopiowane tylko teraz wpisz w to swoje inteligentne ai co sie dzieje z nawozem w glebie i jakie sa efekty tego. Bo efekty sa takie same. Czy to mineralny nawoz czy bokogiczny. I jeden chuk czy to plagron czy biobizz. Po prostu trzeba umieć dawkować. A nie piszesz ze nagle pąki jak z przed babilonu bo zmienił nawozy 🤣😅

11 minut temu, Wesoły Ogród Aliena napisał(a):

Facet ja uprawiam w Niemczech od kąd tylko zrobili legalizację a do tego trzy lata doświadczenia w Hiszpanii ale tam tylko autdor na dachu a to co ty tam sobie piszesz to wiesz gdzie mi lata nie?🤣🤣🤣🤣

Ty. I 2 lata tu. 3 lata w Hiszpanii. Tak tak. Chyba w kiciu ci pozwolili rosliny hodować 🤣😅

• Haha 2
Opublikowano
21 minut temu, EndriuBp napisał(a):

29 sierpnia 2025:

„A szczerze mówiąc to i tak jestem pikuś do innych growerów”

„dosłownie przez sześć miesięcy to pożeramy wiedzę na temat roślin”

„to moja trzecia uprawa ale tej pierwszej to nawet nie liczę”»

Maj 2026:

— ekspert od nawozów, psychologii forum, hydroponiki, mikroorganizmów i wszystkiego między 😄

Koliber, Ty co kilka miesięcy tworzysz nową wersję własnej historii. Raz „pikuś”, raz „2 lata doświadczenia”, teraz nagle Hiszpania i dachy outdoorowe.

Ja już serio nie wiem czy Ty koloryzujesz, czy po prostu masz tyle wersji siebie, że lekarz sam się pogubił. 

To że ty jesteś pikuś to wiem i to widać 🤣🤣🤣 i nie zamierzam ci nic udowadniać bo jesteś dla mnie nikim 🤣🤣🤣

Opublikowano (edytowane)

Tak panie koliber. Wciskać na siłę swoje zdanie wszystkim, a jak ktoś sie odezwie, to obrażony jak 15 latek...

A kiedy cos juz ktoś ci udowodni to bluzgi i obrażanie użytkowników forum.

Widze ze czujesz sie wyznacznikiem co jest dobre do uprawy a co złe. Nawozy biobizz fee bo nie poszlo, nasiona od RQS bee, bo koliber tak twierdzi, chociaż jest to najbardziej polecany seedbank w niemczech, maty grzewcze tez złe bo nic nie dają...

No nie dają jak sie ich nie umie używać 

Skończmy ten temat bo mi szczurka szkoda przy tobie.

Edytowane przez Eolenis
  • Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, Wesoły Ogród Aliena napisał(a):

To że ty jesteś pikuś to wiem i to widać 🤣🤣🤣 i nie zamierzam ci nic udowadniać bo jesteś dla mnie nikim 🤣🤣🤣

A Ty przestań udawać Growera 😉 a jak korzystasz z GPT, to zacznij rozumieć jego odpowiedzi. 

Świat się nie kreci tylko wokół Ciebie , a wiedzę należy sprawdzać i weryfikować. Na podstawie Twoich postów mamy sporą rozbieżność w tematyce, historii i korzystaniu z AI .

Szczurek , nie ma jednej racji i prawdy na temat nawozów, ale jest główna zasada za każdym razem. Marka nawozów nigdy nie dorówna umiejętnością ich korzystania. 

Dla przykładu Biobizz są mega trudne do spalenia korzeni, ale najlepszym się udaje. Zobacz zdjęcia Bez Przypału, na Biobizz (chyba, popraw mnie 😉 ) . Ja głupio wierząc GPT dawałem 10% nawozów przez 45 dni około , a rośliny i tak dały plony. 

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, BezPrzypaluPL napisał(a):

Pięknie skopiowane tylko teraz wpisz w to swoje inteligentne ai co sie dzieje z nawozem w glebie i jakie sa efekty tego. Bo efekty sa takie same. Czy to mineralny nawoz czy bokogiczny. I jeden chuk czy to plagron czy biobizz. Po prostu trzeba umieć dawkować. A nie piszesz ze nagle pąki jak z przed babilonu bo zmienił nawozy 🤣😅

Ty. I 2 lata tu. 3 lata w Hiszpanii. Tak tak. Chyba w kiciu ci pozwolili rosliny hodować 🤣😅

W kiciu to ci wiesz co ci robili? i widzę że dalej czegoś nie rozumiesz to już ci tłumaczę jeszcze raz bo nawozy od TA Terra Aquatica są nawozami w którym nie reguluje się żadnego pH z resztą jeżeli używasz mikroryzy i trichodermy to tym bardziej. I już z tego chodźby powodu już są lepsze i chciałeś wiedzieć czym się różnią to masz napisane. A z resztą lata mi to co ty sobie tam myślisz o piszesz😅🤣🤣 z resztą nawet nasz admin ci potwierdzi że nie regulujesz pH w organizer. Tak że trzymaj się cieplutko 😅🤣

Edytowane przez Wesoły Ogród Aliena