-
Wpisy na blogu
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez ZielonyTabaluga · Opublikowano
Sam kiedyś leciałem na v-tac, miałem łącznie 400w, co dawało mi ponad 50k lumenów (wymagane na 1m2), do połowy kwitnienia była bajka, później zaczynają się schody. Po przesiadce na tsw2000, jest tak kolosalna różnica, że nie ma dyskusji. Na żarówkach nie osiągniesz 1g/w. Po prostu się da. Po za tym dużo zabawy jest w zmianę barw żarówek. (Bo jazda na 4K już w ogóle mija się z celem). A co posta autora, ewidentnie przelane + za duża wilgoć była w boksie. One odżyją, ale już w ich systemie są skazane na porażkę. -
Przez kolober · Opublikowano
Siemasz👊 oczywiście w pewnym sensie masz rację i nie ma co dyskutować tyle tylko że muszę przyznać besti że źle mu to nie idzie na tych żarówkach i jak na taką konstrukcję 😉🖕💪 -
Przez ZielonyTabaluga · Opublikowano
Same żarówki led, aby tylko podnieść ilość lumenów mija się z celem, potrzebne jest pełne spectrum, zarowki led mają znikoma ilość umol/J, to samo tyczy się PPFD. Żeby nie było, oczywiście na żarówkach da się coś wyhodować, ale będą to luźne, małe, miękkie topki. Trzeba zainwestować raz a konkretnie w sprzęt, a szybko się zwróci. Żarówki led nie dadzą wam penetracji liści, więc popcorn doprowadzi was do szaleństwa. -
Przez kolober · Opublikowano
No ładnie 💪 powiem ci że jak leciałem na tripart to też zwiększałem dawki i ec dochodziło do 2,3 ale tak jak mówisz trzeba obserwować rośliny bo nie wszystkie to przepalą. -
Przez PonuryKlekot · Opublikowano
Update: dzień 71 ( 36 / 35 ) Rośliny dobę po podlaniu dużo większą dawką bazy niż zaleca producent. Standardowe zasolenie pożywki wynosi około 1920 𝜇S ( 1,9 EC ). Wczoraj podbiłem do 2180 𝜇S ( 2,1 EC ) dość solidną dawką Terra Bloom. Normalnie na tym etapie odmierzam 22,5 ml na 4,5 l wody. Wczoraj wlałem 28 ml. No i wygląda na to, że roślinom się to spodobało. Kwiaty zauważalnie spuchły przez jedną noc. Na liściach nie widać żadnych znaczących śladów popaleń aczkolwiek gdzieniegdzie na ich końcówkach pojawiły tip burny o wielkości około 0,5mm. Ale nie powiększa się to, więc nic groźnego się nie dzieje. Będę obserwować. Warunki stałe. Temp. 27-28 st. Rh 45%. Lampa 260W.
-
-
Gallery Statistics
-
Images65.3 tys.
-
Comments1.3 tys.
-
Albums1.9 tys.
-

Recommended Posts