Skocz do zawartości
nasiona marihuany i konopi w thc-thc

growshop grower.com.pl

Recommended Posts

Opublikowano
Godzinę temu, PonuryKlekot napisał(a):

@koloberpewnie. Co kto lubi. Ja na mineralnych hoduję już sześć lat. Mają to do siebie, że są silnie stężone i efekty widać niemal odrazu. Ale trzeba uważać, bo łatwo przedobrzyć i spalić panny. Natomiast jeśli chodzi o bio to są naturalne i trzeba czasu, aby roślina Ci za nie podziękowała. No i są w sumie wygodniejsze, bo nie musisz przestrzegać restrykcyjnych widełek jeśli chodzi o zasolenie gleby. Ale z kolei musisz trzymać niższe pH wody niż na mineralnych jeśli się nie mylę, bo inaczej rośliny nie przyswoją składników. Ile ludzi tyle opinii i preferencji. 

Ja i siebie w uprawach organicznych nie stosuje żadnych regulatorów pH za mnie regulują to mikroorganizmy i zobacz na moje relacje nic im nie brakuje a nie znają pH minus czy plus 😅 😉 I tak są wygodniejsze dlatego przeszedłem na organike bo odstawiam wodę na 48h i taką podlewam od siejki👍 ale w donicach masz opór mikroryzy i trichodermy. Do tego wymieszany Worms Humus i pełna paleta symulantów które działają bezpośrednio na roślinę i jest np. Humic i to pożywką dla gleby i organizmów oprócz nawozów i innych rzeczy a mineralnymi nadrabiam niedobory w tej uprawie z auto. I naprawdę fajnie to hula co z resztą widać na zdjęciach ale fakt jest taki że wzrost jest wolniejszy i do sporo. Bo jak bym jechał na mineralnych to przypuszczam że przygotowywał bym się powoli do siatki i flipa😉

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, PonuryKlekot napisał(a):

Ależ nie ma za co. Aczkolwiek w całym moim krótkim skądinąd życiu jeszcze nikt nie uraczył mnie epitetem "pani". Zrobiłeś mi dzień przyjacielu. 😁Zapytałeś o nową postać na forum, więc napisałem Ci, że nowa. 😊 Co do osmozy jest ona z firmy AquaVita od polskiego producenta na popularnym polskim serwisie aukcyjnym. Wysyła za granicę. 

140909.png

Se kupie jak będę w Polsce, na zajączka 😁. Bo mnie denerwuje bieganie do Lidla po 6 paki wody. A ty biegałaś do Lidla czy do biedronki, zanim sobie oszczędziłas noszenia butelek i wrzucania do automau😅

W ogole tak od razu na ty🙈

No ale pani juz nie wypada, a ponury klekot to za dużo pisnia🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

@Eolenis sami swoi. Na pana trzeba mieć wygląd i pieniądze. 😁Wiesz co? U mnie z kranówą było tak, że zanim zacząłem zgłebiać temat z EC i innymi rzeczami to zwyczajnie lałem kranówę do 10-litrowego wiadra i odstawiałem ją. I taką odstaną lałem do roślin. Wskakując na wyższy lvl zabawy z miernikami odkryłem, że moja kranówa jest bardzo miękką wodą, bo wynik oscylował na poziomie ≈250 µS. Więc taką wodę mogę śmiało lać bez odstania, co zresztą sukcesywnie czynię. Monitoruję jedynie pH i EC miernikami, aby nie przesadzić z miksturami. Osmoza służy mi jedynie jako paliwo do nawilżacza, aby nie zatkać aparatów szparkowych na liściach i filtra węglowego przez wytrącone z niej minerały ultradźwiękami.

Edytowane przez PonuryKlekot
Opublikowano

Podzielę się z Wami pewnymi przemyśleniami, które od jakiegoś czasu chodzą mi po głowie. Jakiś czas temu natrafiłem na trepenowe regulatory wilgotności topów podczas curingu w zamkniętych pojemnikach. Nie ukrywam, że temat mocno mnie pochłonął. Zastanawiam się, czy można w jakiś sposób połączyć zwykłe regulatory z izolatami terpenowymi. Podejmie ktoś temat? Gdyby pomysł wypalił to myślę, że i tak dobre topy, które mi wychodzą zyskałyby wyjątkować i unikalność.

ScreenShot_20260209141728.png

ScreenShot_20260209141811.png

Opublikowano
3 godziny temu, PonuryKlekot napisał(a):

Podzielę się z Wami pewnymi przemyśleniami, które od jakiegoś czasu chodzą mi po głowie. Jakiś czas temu natrafiłem na trepenowe regulatory wilgotności topów podczas curingu w zamkniętych pojemnikach. Nie ukrywam, że temat mocno mnie pochłonął. Zastanawiam się, czy można w jakiś sposób połączyć zwykłe regulatory z izolatami terpenowymi. Podejmie ktoś temat? Gdyby pomysł wypalił to myślę, że i tak dobre topy, które mi wychodzą zyskałyby wyjątkować i unikalność.

ScreenShot_20260209141728.png

ScreenShot_20260209141811.png

No powiem ci że to ciekawy temat🤔 i nogi by wyjść coś fajnego bo eugenol sam w sobie eugenol jest jednym z terpenów/terpenoidów odpowiadających za aromat i smak. Może też nieco modulować odczucia efektów rośliny, np. relaksacyjne lub rozluźniające. A do tego ma korzenno goździkowy Profil i kurcze w połączeniu z topami może nadać im fajnego aromatu. Tylko kurwa nie wiem czy dawał bym go bezpośrednio na topy bo ten shit jest dość skoncentrowany i raczej bym coś na sączył i włożył do słoika razem z topami. Bo po spryskaniu mógł byś nie przepalić ale mogę też się mylić 😅

Opublikowano
Godzinę temu, kolober napisał(a):

No powiem ci że to ciekawy temat🤔 i nogi by wyjść coś fajnego bo eugenol sam w sobie eugenol jest jednym z terpenów/terpenoidów odpowiadających za aromat i smak. Może też nieco modulować odczucia efektów rośliny, np. relaksacyjne lub rozluźniające. A do tego ma korzenno goździkowy Profil i kurcze w połączeniu z topami może nadać im fajnego aromatu. Tylko kurwa nie wiem czy dawał bym go bezpośrednio na topy bo ten shit jest dość skoncentrowany i raczej bym coś na sączył i włożył do słoika razem z topami. Bo po spryskaniu mógł byś nie przepalić ale mogę też się mylić 😅

W żadnym wypadku! Nie bezpośrednio na topy! 😱 Jeśli jakimś cudem substancje zawarte w kwiatach nie uległyby degradacji to bania po takim buchu mogła by skończyć się bad tripem. Izolaty terpenowe to ekstrakty silnie skoncentrowane. Jeśli wykorzystywać je do curingu to na wacik wystarczą trzy krople. Wacik ten przyklejasz na wewnętrzną stronę pokrywki od słoika, ładujesz około 30g tematu i zakręcasz na około 48h. Tak to działa. Mnie zastanawia fakt, czy w jakiś sposób można to łączyć z regulatorami wilgotności. Bo terpenowe regulatory przeznaczone na dwa tygodnie na kosztują 80 zł. A 5 ml izolatu kosztuje 200 zł i starczy na wiele więcej. 

Opublikowano
Godzinę temu, PonuryKlekot napisał(a):

W żadnym wypadku! Nie bezpośrednio na topy! 😱 Jeśli jakimś cudem substancje zawarte w kwiatach nie uległyby degradacji to bania po takim buchu mogła by skończyć się bad tripem. Izolaty terpenowe to ekstrakty silnie skoncentrowane. Jeśli wykorzystywać je do curingu to na wacik wystarczą trzy krople. Wacik ten przyklejasz na wewnętrzną stronę pokrywki od słoika, ładujesz około 30g tematu i zakręcasz na około 48h. Tak to działa. Mnie zastanawia fakt, czy w jakiś sposób można to łączyć z regulatorami wilgotności. Bo terpenowe regulatory przeznaczone na dwa tygodnie na kosztują 80 zł. A 5 ml izolatu kosztuje 200 zł i starczy na wiele więcej. 

Tak wiem o tym że nie ma topy😆 dlatego napisałem żeby coś nasączyć i szczerze mówiąc to ciul wie jak by taki regulator na kropić albo wziąć mały atomizer taki jak pn. Do leków pod język i spryskać raz z jednej i raz z drugiej strony mogło by wypalić. Można wziąć piątkę i spróbować w małym słoiku jeśli i to ci chodzi 😅

Opublikowano

I ja z takimi rzeczami raczej nie kombinuje bo właśnie mi zależy żeby zioło było jak najbardziej naturalne i po to tak naprawdę zacząłem uprawiać. Ale zawsze warto mordę wsadzić w jakieś nowinki 😅😉

Opublikowano
8 godzin temu, PonuryKlekot napisał(a):

@Eolenis sami swoi. Na pana trzeba mieć wygląd i pieniądze. 😁Wiesz co? U mnie z kranówą było tak, że zanim zacząłem zgłebiać temat z EC i innymi rzeczami to zwyczajnie lałem kranówę do 10-litrowego wiadra i odstawiałem ją. I taką odstaną lałem do roślin. Wskakując na wyższy lvl zabawy z miernikami odkryłem, że moja kranówa jest bardzo miękką wodą, bo wynik oscylował na poziomie ≈250 µS. Więc taką wodę mogę śmiało lać bez odstania, co zresztą sukcesywnie czynię. Monitoruję jedynie pH i EC miernikami, aby nie przesadzić z miksturami. Osmoza służy mi jedynie jako paliwo do nawilżacza, aby nie zatkać aparatów szparkowych na liściach i filtra węglowego przez wytrącone z niej minerały ultradźwiękami.

Ciekawe podejście. Podoba mi sie.😁

Ja mam EC na poziomie 1200 bardzo dużo żelaza w wodzie. Niedaleko są termy wlanie z pomarańczowa woda....

Więc katastrofa. 

Na razie jade na butelkowej z Lidla. Sprawdzałem z 10 różnych, I tam ma kolo 300 i malo.