Skocz do zawartości
nasiona marihuany i konopi w thc-thc

growshop grower.com.pl

Auto Skylwaker Haze x2 60x60x140 + tani LED 140w Pierwsza uprawa

Recommended Posts

Opublikowano

Siema Wszystkim po raz kolejny 😄

Tym razem mam fajne pestki od Dutch Passion, jedna wyszła od razu, druga z mojej winy padła i jakos tydzien może trochę więcej po wyjsciu z ziemi pierwszej, wrzuciłem kolejną pestkę, zobaczymy co sie z tego wykluje. 

Stan na dziś jest taki że większa roślinka będzie dobijać 3 tydzień a druga 1.5 tygodnia+ jakoś - potrzebuję od was porady kiedy zacząć lać nawozy, ta większa na pewno już, mniejsza jeszcze chwilę, ale ilości polecacie takie jak producent czy coś inaczej? 

Osprzęt bez zmian z poprzedniej relacji więc: 

Namiot 60x60x140cm

Oswietlenie: Ledy 140W full spectrum 

Nawozy: Biobizz BioGrow/BioBloom/Top-Max 

Wentylacja: 220m3/h na 120mm + filtr węglowy z wydajnością ponad 300m3/h

Doniczki 30x30, ziemia wleciała "droższa" z ogrodniczego

Teraz fotki: 

Auto Skylwaker Haze

1000074596_processed_by_imagy.thumb.jpg.b0a2cd78e9aeba648fee72928e43b265.jpg

1000074597_processed_by_imagy.thumb.jpg.7607518fd69d1d3455dd34db2dfcb50c.jpg

1000074598_processed_by_imagy.thumb.jpg.8f2f98478c950c20f1d5e531701de6b6.jpg

1000074599_processed_by_imagy.thumb.jpg.29cf9489d274b9fd5c4b5a2e76355d95.jpg

1000074600_processed_by_imagy.thumb.jpg.1ff47c8fafedb3793021906669074e01.jpg

Oceńcie jak to wg was wygląda, dajcie znać co z tymi nawozami robić no i czekamy na rozwój akcji, Pozdro 

Opublikowano (edytowane)

Lej po połowie dawki co drugie podlanie. Jak będzie za mało to zwiększysz dawkę. Co to za ziemia? Ile kosztowała?

Tej większej już chyba czegoś brakuje patrząc po liściach.

Miałem tego auto skywalkera. Kawał krzaka potrafi wyrosnąć przy dobrych warunkach.

Edytowane przez Rysiu
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Rysiu napisał(a):

Lej po połowie dawki co drugie podlanie. Jak będzie za mało to zwiększysz dawkę. Co to za ziemia? Ile kosztowała?

Tej większej już chyba czegoś brakuje patrząc po liściach.

Miałem tego auto skywalkera. Kawał krzaka potrafi wyrosnąć przy dobrych warunkach.

o to super wiedziec, no wlasnie po lisciach widac juz pierwsze niedobory, pewnie zapodam jej pierwsza dawke 😄 

A tak w ogóle to ile się podlewa +/-  w ml ? i tak samo z nawozami - od których zacząć? Bio-grow czy oba lać bio grow i bio bloom ? 

🙂

Edytowane przez Limonen
Opublikowano

Zacznij nawozić od początku trzeciego tygodnia połową zalecanej dawki co drugie podlewanie na zmianę. I daj tej małej pierwszy raz 100ml i jak zobaczysz że wypije to w dwa trzy dni to drugi raz daj 200ml a później możesz dać już pół litra i co podlewanie zwiększaj i 0,5l aż dojdziesz do 2l-2,5l

A nawozy razem z wiekiem rośliny i rozrostem zwiększać aż dojdziesz do zalecanych dawek czyli myślę że po trzech czterech tygodniach 

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, kolober napisał(a):

Zacznij nawozić od początku trzeciego tygodnia połową zalecanej dawki co drugie podlewanie na zmianę. I daj tej małej pierwszy raz 100ml i jak zobaczysz że wypije to w dwa trzy dni to drugi raz daj 200ml a później możesz dać już pół litra i co podlewanie zwiększaj i 0,5l aż dojdziesz do 2l-2,5l

A nawozy razem z wiekiem rośliny i rozrostem zwiększać aż dojdziesz do zalecanych dawek czyli myślę że po trzech czterech tygodniach 

Jak ? rośliny będą pily 2L co 2 dni na końcu???  pytam bo to troche mi sie dużo wydaje, obecnie podlewałem bez zadnej miarki, 2 razy dziennie małą ilość tak  żeby nie przelać ale żeby miały wilgotnie - temperature ciągle trzymam w okolicach 27, wilgotność 50+ ale mniej niz 70 

Opublikowano

No jasne jak wejdą w stretch to 2l w dwa maks trzy dni wypiją i ja swoim to po 3,5l lałem ale w do ice 18l. I jak zaczynają się rozrastać to potrafią naprawdę dużo wypić a w ostatniej uprawie nawoziłem na zmianę raz woda raz nawozy. I jak podawałem nawozy to tak max do 3,5l na 1 sztuke rośliny ale jak dawałem samą wodę to lałem do runoffu i wtedy leciało około 5-6l czystej wody ewentualnie z dodatkiem calmagu i to wypijały w cztery do pięciu dni😅 I pamiętaj złotą zasadę w podlewaniu!!! Lepiej więcej i rzadziej jak mniej a często!!!😉👍

Opublikowano
2 godziny temu, kolober napisał(a):

No jasne jak wejdą w stretch to 2l w dwa maks trzy dni wypiją i ja swoim to po 3,5l lałem ale w do ice 18l. I jak zaczynają się rozrastać to potrafią naprawdę dużo wypić a w ostatniej uprawie nawoziłem na zmianę raz woda raz nawozy. I jak podawałem nawozy to tak max do 3,5l na 1 sztuke rośliny ale jak dawałem samą wodę to lałem do runoffu i wtedy leciało około 5-6l czystej wody ewentualnie z dodatkiem calmagu i to wypijały w cztery do pięciu dni😅 I pamiętaj złotą zasadę w podlewaniu!!! Lepiej więcej i rzadziej jak mniej a często!!!😉👍

okej to tak zrobie, boje sie zeby ich nie przelać i nie ukisić korzeni 😄 moge do ciebie na priv uderzyc z nawozami? bo z tych co wypisałem to uzwyam tylko biogrow obecnie, pierwsza dawka poszla dzisiaj rano druga po jutrze.  Bio bloom i top max zostawic jak sie juz pojawią pąki? 

Opublikowano

Jak chcesz to wbijaj na priv ale fajnie jakby na ogóle takie rzeczy piszemy bo to się później komuś nowemu może przydać 😉👍 A co do nawozów to organiczne stosuje dopiero pierwszy raz ale Bloom zacznij dodawać już na strechu i ja nie wiem jak zaleca Biobizz ale ja Bloom Booster a u ciebie top max teraz dodaje pierwszy raz w połowie stretchu. Ale pro organic Bloom a u ciebie Bio Bloom pierwszy raz daje połowę dawki tak samo jak Bloom Booster. A ty za każdym razem dajesz nawozy? Bo ja daję na przemian raz woda raz nawozy bo tak niby mikroby lepiej reagują i się rozwijają i co do ilości to tak naprawdę najlepiej jest podlewać do ranoffu czyli przelania spodem doniczki. Tak powinno wyglądać prawidłowe podlewanie że podlewasz do wypływu i jest to zazwyczaj ⅓ objętości donicy ale to jak już masz rozwinięty system korzeniowy. I zazwyczaj takie podlewanie wychodzi co cztery- pięć dni, to zależy od stadium rozwoju rośliny i tak naprawdę jest to najzdrowszy sposób podlewania z tego co piszą growerzy 😉

Opublikowano

Jedyne co Ci powiem to to, że ta odmiana daje zabiste plony.. 😅

Mi dutch Passion przy moim boxie własnej roboty, dał z 6 donic 440g gotowego tematu 🤤😂😂😂

Nikt nie wierzył dopóki nie wyjąłem wagi i pokazałem 😜

Widzę że masz bardziej profesjonalny sprzęt niż moje zwykłe żarówki LED więc jestem bardzo ciekawy ile z tego wyciągniesz..

Trzymam kciuki 🤞💪🙂