Skocz do zawartości
nasiona konopi na stronie thc-thc

sklep i producent nasion marihuany seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Jakie pH ma Twoja woda w kranie?

Pasek w sklepie zoologicznym i sprawdzić jak nie wiesz..

Jeżeli masz wodę zasadową czyli od 7 w górę to korzenie będą po blokowane i nie będę brały wartości odżywczych z ziemi i z nawozów..

To z kolei prowadzi do odkładania się nawozów w glebie i tworzą się sole mineralne które również blokują możliwość pobierania..

Ja podlewam deszczówką.. uważam że nie ma nic lepszego za free 🤭

pH 6.4 bo sprawdzałem testami akwarystycznymi..

Jeśli masz możliwość to odstaw kranówkę która może też być jako miejska uzdatniana i zawierać w chuj innych związków chemicznych które w uprawie nie będą pomagać, a bardziej szkodzić..

Opublikowano

Jest jeszcze gorzej niż było. Jakieś 3 dni temu podlalem z nawozem 3 pack biobizz. Plus acti-vera biobizz. 

Woda z kranu miała ponad 7 ph. Dodałem do niej regulator ph biobizz zbilem do około 6-6.5 ph. 

Wilgotność około 50% 

Temaratura 20-25stopni

Miernik w ziemi pokazuje 6.2 ph

Ustawiłem też lampę na 80% ale nic to nie dało.

20251108_141447.jpg

20251108_141453.jpg

Opublikowano

Teraz to wyglądają na poparzone nawozam i może ja się na wszystkim nie znam ale kumpel piszę ci że one mają najebane azotu po korek a ty im lejesz grow. Słuchasz się ludzi którzy mieli jedna uprawę w życiu i to jeszcze nie udaną i nie pisze o bestii 😅👍 i dalej tam pchasz wodę na opór.👏 I teraz to możesz prawdopodobnie kiełkować nowe pestki 😅 Ale ja bym jeszcze spróbował powycinać to podpalone i niepotrzebne liście czyli defoliacje to pomoże ustabilizować wilgotność. Uważaj z wodą jak przeschną donice to nie lej tam od razu 2l tylko spokojnie daj im najpierw 0,5l i zobacz jak szybko to wypiją. Bo to że one przeschną to nie znaczy że możesz je od razu utopić bo będzie to samo😅

Opublikowano
41 minut temu, kolober napisał(a):

Teraz to wyglądają na poparzone nawozam i może ja się na wszystkim nie znam ale kumpel piszę ci że one mają najebane azotu po korek a ty im lejesz grow. Słuchasz się ludzi którzy mieli jedna uprawę w życiu i to jeszcze nie udaną i nie pisze o bestii 😅👍 i dalej tam pchasz wodę na opór.👏 I teraz to możesz prawdopodobnie kiełkować nowe pestki 😅 Ale ja bym jeszcze spróbował powycinać to podpalone i niepotrzebne liście czyli defoliacje to pomoże ustabilizować wilgotność. Uważaj z wodą jak przeschną donice to nie lej tam od razu 2l tylko spokojnie daj im najpierw 0,5l i zobacz jak szybko to wypiją. Bo to że one przeschną to nie znaczy że możesz je od razu utopić bo będzie to samo😅

🙆😁 Już myślałem jak zacząłem czytać że o mnie 🫵😂😂😂😂😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Nawozy dawałem jak w instrukcji biobizz. Nawet mniej bo zacząłem dopiero w trzecim tygodniu podawać to o co chodzi?

Jak podlewalem mniej 1l to tez schly.

Poprawię jeszcze wentylację bo obieg powietrza jest twraz przez garaż plus wtłaczajacy świeże powietrze do garażu. 

Dobra teraz leje mniej bez nawozów.

Edytowane przez fredom18