Skocz do zawartości
nasiona marihuany w sklepie thc-thc

darmowe nasiona marihuany rozdawane na forum

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, kolober napisał(a):

I na szczytach taka max temperatura to jest 28° i nie chodzi o powietrze tylko liście i jak masz termometr laserowy to możesz zobaczyć 

Z tym temp to nie przesadzajmy mi dobijało do 38 i opóźnione ale dały rady 😄

No jak używasz filtrowanej wody to lipa nieco 😛 A dzien po podlaniu jak wyglądały? Nic się nie zmieniło?

CO2 tylko przy właczonych lampach o dobrej wentylacji. O
ptymalny zakres to 1000–1200 ppm. Jeżeli masz złe mieszanie i słaby wyciag to mogą sie poprostu dusić.
Mierzyłeś ten ppfd?

Edytowane przez KushSensei
Opublikowano

To lepiej karkówka podlewać? Wyciąg jest na około 80/100m3/h nie dam rady więcej bo bym tego nie nagrzał powietrze z zewnatrz. Dobra to lampę ustawie na 80% i usunę co2bag zobaczę co się będzie działo.

Co2 nie mierzyłem nie mam miernika.

Opublikowano
2 godziny temu, KushSensei napisał(a):

Z tym temp to nie przesadzajmy mi dobijało do 38 i opóźnione ale dały rady 😄

No jak używasz filtrowanej wody to lipa nieco 😛 A dzien po podlaniu jak wyglądały? Nic się nie zmieniło?

CO2 tylko przy właczonych lampach o dobrej wentylacji. O
ptymalny zakres to 1000–1200 ppm. Jeżeli masz złe mieszanie i słaby wyciag to mogą sie poprostu dusić.
Mierzyłeś ten ppfd?

Ej stary weź trochę poczytaj a później pisz i tu chodzi o temperature nie powietrza tylko liści!!! I to nie ja wymyśliłem tylko trochę mądrzejsi odemnie a temp liści jeżeli przekroczy 30° to masz prawie bankowym stres cieplny.A co do co² to najlepiej właśnie jak masz zamknięty obieg wentylacji bo co z tego jak dasz im co² przy dobrym wyciągu tak jak piszesz to przecież ci go usunie!!!! I po co ci wtedy te co² jak wywala ci je wyciąg to chyba się mija z celem co kumpel? A to że ty miałeś 38° to mnie nie dziwi😅 i to nie znaczy że to jest dobre 😅i to była pewnie temperatura powietrza bo jak byś miał tyle na roślinę to byś je zaparzył.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, fredom18 napisał(a):

To lepiej karkówka podlewać? Wyciąg jest na około 80/100m3/h nie dam rady więcej bo bym tego nie nagrzał powietrze z zewnatrz. Dobra to lampę ustawie na 80% i usunę co2bag zobaczę co się będzie działo.

Co2 nie mierzyłem nie mam miernika.

To nie jest wina co²  i jak używasz nawozów biobizz to odostana woda z kranu na 24h i bez żadnej regulacji pH !!! Tam nie regulujesz pH bo to robią microorganizmy a pH dawn może je zabijać chociaż Biobizz pisze że niby jego pH tego nie robi to i tak zalecany jest brak korekty ph. I jestem prawie pewien że one są przelane!!! Opisz jak możesz jak często je podlewasz ,ile wody dajesz i czy czekasz jak doniczki zrobią się leciutkie i dobrze przeschną?

Edytowane przez kolober
Opublikowano
6 minut temu, kolober napisał(a):

To nie jest wina co²  i jak używasz nawozów biobizz to odostana woda z kranu na 24h i bez żadnej regulacji pH !!! Tam nie regulujesz pH bo to robią microorganizmy a pH dawn może je zabijać chociaż Biobizz pisze że niby jego pH tego nie robi to i tak zalecany jest brak korekty ph. I jestem prawie pewien że one są przelane!!! Opisz jak możesz jak często je podlewasz ,ile wody dajesz i czy czekasz jak doniczki zrobią się leciutkie i dobrze przeschną?

podlewalem 2x w tygodniu po litrze. co do wody to chyba kushsensei ma racje lekkie byly doniczki tylko przy tych poskręcanych. Wydaje mi sie ze przy reszcie woda byla ale do polowy donicy a spód suchy. dam znac za 2dni moze bedzie ok.

Opublikowano (edytowane)

Ja w swoje aktualne 3 donice 11 litrów, gdy weszły w stretch w temp do 20 - 26C. Po trzech dniach musiałem przelać aż 15 litroma wody. A potem szło tak o dobre 10 litrów co 2 - 2.5 dnia. I nic im się nie dzieje.

Twoje wydają się wchodzić w stretch. 1 Litr wody w strechu to w mojejj opini za mało jeszcze jak co trzy dni.
Teraz jak lampa mi je przypaliła to też się długo podnoszą z tymi odbarwieniami. Po tygodniu jeszcze trochę widać, a oklapnięte miałeś tak samo jak i ja. Ja zalałem nastepnego dnia były już sztywne, ale kolejnego dnia już miały tak sucho że 10 litów trzeba było kolejne hehe.

Też teraz myślę, że jak tak podlewałeś mało to ziemia się nigdy dobrze nie miała okazji napić a co za tym idzie kożenie dobrze rozwinąć, co daje zachamowanie rozwoju i sklapłe liscie. Ale to tylko teoria, do potwierdzenia jak ci zacznie odrzucać liscie poprzez zółkniecie z dołu.

@kolober to się robi zamknięty jak się ma regulator a nie torebkę drożdzy 😄

A i nie doczytałem ty masz "Swiatlo 4/20" 4 godziny świecisz ? Czy 20? I może daj im odpocząć dłużej zmienić na 18/6 ale niech ktoś potwierdzi czy można to teraz zrobić aby nie zastresować.
Zmierz sobie te lumeny lub ppfd bo ja wciaż z tyłu głowy mam stres świetlny.  

Edytowane przez KushSensei