Skocz do zawartości
nasiona konopi na stronie thc-thc

sklep i producent nasion marihuany seedbay

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem stary i co w nich chodzi ale powiedz po co ty tam lejesz top max? Przecież tam nawet jednego kwiatka nie ma a top max zaczynasz dodawać w ogóle myśleć o nim jak już masz chociaż kwiatostany wyrobione. A teraz to tak samo jak byś wylał je na ziemię i Star szmatą 😅 mówiłem ci żebyś ten czatGP traktował jako odnośnie bo on często pierdoli śmieci a ty się opierasz na nim cacałkowicie na nim. I teraz masz efekty 😅😉 

Edytowane przez kolober
Opublikowano
9 godzin temu, kolober napisał(a):

Nie wiem stary i co w nich chodzi ale powiedz po co ty tam lejesz top max? Przecież tam nawet jednego kwiatka nie ma a top max zaczynasz dodawać w ogóle myśleć o nim jak już masz chociaż kwiatostany wyrobione. A teraz to tak samo jak byś wylał je na ziemię i Star szmatą 😅 mówiłem ci żebyś ten czatGP traktował jako odnośnie bo on często pierdoli śmieci a ty się opierasz na nim cacałkowicie na nim. I teraz masz efekty 😅😉 

Stary ja ten czat potrafię poprawić 10 razy zanim da konkretną informacje, więc nie sugeruje się nim na 100% . On nie może się mylić dla mnie, bo też korzystam do pomocy przy cukrzycy córki. Ja potrafię go poprawić nawet o temat z przed 2-3 tygodni. 

Opublikowano

Spóźniona wrzutka z 29.09.2025 samo podlewanie. Szczegóły dam pod dzisiejszym aktualnym postem , podlewaniem, strzyżeniem, nowymi instalacjami. 

🌿 Update 29.09.2025 – Marvel, Bulma, Luna (White Widow)

📍 Pozycje w namiocie (duży 80×80×180):

Marvel – tył prawa

Bulma – przód lewa

Luna – tył lewa

🪴 Etap: późna wegetacja, jeszcze bez widocznych preflowerów.

➡️ Silne rozciąganie, rośliny rosną pionowo. Zakończone LST – obecnie tylko okazjonalne podwiązywanie szczytów drutem do doniczki.

---

💧 Podlewanie – poniedziałek, 29.09.2025

Objętość roztworu: 4.5 L

Podano: po 1.125 L na każdą z 4 dużych roślin (WW + Noodle)

➡️ Poniższe dawkowanie obowiązuje dla Marvel, Bulma i Luna.

Skład nawozów na 1 L:

🌱 Biobizz Grow – 2.0 ml

🌸 Biobizz Bloom – 2.0 ml

🍯 Top·Max – 1.2 ml

Bio·Heaven – 2.0 ml

🌱 Root Juice – 1.5 ml

🧬 Missing Link (Bionova) – 1.0 ml

🧂 CaMg (Atami) – 1.05 ml

⤷ Dla wzmocnienia łodyg i korekty niedoborów na Noodle (profilaktycznie także WW

)

pH po korekcie: ~6.3–6.4 (Bio pH–)

Opublikowano

🌿 Aktualizacja – 02.10.2025

Grupa: White Widow – Marvel, Bulma, Luna

📅 Wiek roślin: 35 dni (z gleby: 28.08.2025)

📍 Pozycje w namiocie:

Marvel – tył prawa

Bulma – przód lewa

Luna – tył lewa

---

✂️ Stan roślin – przed i po pielęgnacji

Przed:

Jedno zdjęcie grupowe z dnia 01.10 pokazuje gęsty, zacieniony canopy. Widoczna ciasnota w dolnych partiach i duże wachlarze ograniczające przepływ powietrza.

Marvel już wtedy wyraźnie dominowała wielkością. 

Stan wszystkich 3 roślin przed zabiegami – 01.10.2025

---

Po:

Kompleksowa defoliacja (ok. 25–30% liści), ekspozycja dolnych partii i szczytów.

Zaczęła się pojawiać delikatnie pleśń, więc musiałem działać szybko, następna uprawa z większym doświadczeniem. 

Trening LST (kontynuacja) – rośliny nisko prowadzone, każda gałąź doświetlona.

Wyraźna poprawa struktury – gotowe na dalszy stretch i wejście w kwitnienie.

---

💧 Podlewanie – 02.10.2025

🔸 Całość mieszanki: 4.5 L (3x po 1.125 L)

🧪 Dawkowanie na 1 L (pełny zestaw nawozowy):

🌱 Bio-Grow – 2.0 ml → 9.0 ml

🌸 Bio-Bloom – 2.0 ml → 9.0 ml

🍯 Top-Max – 1.2 ml → 5.4 ml

Bio-Heaven – 2.0 ml → 9.0 ml

🌱 Root-Juice – 1.5 ml → 6.75 ml

🧬 Bionova Missing Link – 1.0 ml → 4.5 ml

💧 Atami CalMag – 1.0 ml → 4.5 ml

pH: 6.3–6.4 (korygowane Bio pH−)

📝 Każda z WW dostała pełny zestaw nawozowy – bez ograniczeń. Rośliny są w fazie przejściowej na kwitnienie i wymagają mocnego wsparcia.

---

🌟 Ocena specjalna: Marvel – Cicha liderka!

Od początku niepozorna, ale to właśnie ona dziś dominuje przestrzeń z tyłu.

Po defoliacji widać idealną strukturę: mocny pień, równomiernie rozmieszczone szczyty, intensywna zieleń.

Idealny przykład, że to nie rozmiar początkowy decyduje – tylko genotyp, światło i dobra opieka. 

😄 Podsumowanie

➡️ Wszystkie WW po dokładnym cięciu i treningu.

➡️ Warunki: temp. ~24–25°C, RH 65–70%, świ

atło 80%, wysokość 35 cm.

➡️ Wjechał nawilżacz Spider Farma, dzięki @kolober 

Żeby nie było, zanim wrzucę coś z chatGPT, musi się poprawić z 5 razy minimum, ale i ja potrafię coś przeoczyć 🤣🤣

IMG_20251002_113302.jpg

IMG_20251002_113257.jpg

IMG_20251002_113106.jpg

IMG_20251002_093314.jpg

IMG_20251002_093310.jpg

IMG_20251002_093108.jpg

IMG_20251001_081710.jpg

Opublikowano

Nie ma za co endriu 😉 👍 niech służy jak najlepiej😁 i widać że rośliny wchodzą w stretch zobacz jak widać po roślina i tam gdzie jaśniejsze to właśnie urosły świeże liście😉 i ta w górnym prawym rogu chyba pierwsza zaczęła pokazywać preflowery co?  I teraz zostaw je w spokoju do końca stretchu czyli jakieś dwa tygodnie, ewentualnie pojedyncze liście możesz usuwać ale to też bym odpuścił i lepiej je podwinąć. Bo roślina musi je mieć do przeprowadzenia fotosyntezy a ty już ich sporo wyjebałeś😉 i pamiętaj że to automaty i jeżeli je że stresujesz to one się zatrzymają z przyrostem na jakieś dwa trzy dni, a u automatow to spora strata.😅

Opublikowano
Godzinę temu, kolober napisał(a):

Nie ma za co endriu 😉 👍 niech służy jak najlepiej😁 i widać że rośliny wchodzą w stretch zobacz jak widać po roślina i tam gdzie jaśniejsze to właśnie urosły świeże liście😉 i ta w górnym prawym rogu chyba pierwsza zaczęła pokazywać preflowery co?  I teraz zostaw je w spokoju do końca stretchu czyli jakieś dwa tygodnie, ewentualnie pojedyncze liście możesz usuwać ale to też bym odpuścił i lepiej je podwinąć. Bo roślina musi je mieć do przeprowadzenia fotosyntezy a ty już ich sporo wyjebałeś😉 i pamiętaj że to automaty i jeżeli je że stresujesz to one się zatrzymają z przyrostem na jakieś dwa trzy dni, a u automatow to spora strata.😅

Teraz niech rosną, wzrost odsłoni środek i całą resztę. Mogę w końcu odpocząć haha