Skocz do zawartości
nasiona thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Recommended Posts

Opublikowano

recenzja-nasion-marihuany-auto-blueberry-od-dutch-passion-1.jpg

Auto Blueberry od Dutch Passion – hit czy przereklamowana odmiana?

Auto Blueberry to odmiana, która przyciągnęła moje zainteresowanie dzięki obietnicom łatwej uprawy, intensywnego smaku i szybkiego cyklu kwitnienia. Holenderski Dutch Passion reklamuje ją jako jedną z najlepszych automatycznie kwitnących odmian na rynku. Czy rzeczywiście spełniła te oczekiwania? Oto moje spostrzeżenia.

Uprawa i wygląd rośliny

Auto Blueberry to odmiana, która idealnie nadaje się dla początkujących, ale nie zawiedzie również bardziej doświadczonych hodowców. Roślina rosła kompaktowo – w moim przypadku osiągnęła maksymalnie 60 cm, co czyni ją świetnym wyborem do niewielkich growboxów czy innych ograniczonych przestrzeni. Największe wrażenie zrobiły na mnie intensywne fioletowe odcienie, które pojawiły się pod koniec kwitnienia, zwłaszcza gdy temperatura w nocy była nieco niższa. Pąki były zwarte, jędrne, pełne żywicy i pokryte włoskami. Struktura skupiała się na centralnym kwiecie, co czyniło ją idealną do techniki SOG (Sea of Green). Niestety, boczne gałęzie były słabo rozwinięte, co nieco ograniczało plon. W outdoorze zebrałam około 35 g z jednej rośliny – wynik przeciętny, ale w indoorze, z dobrym oświetleniem i nawożeniem, można spokojnie uzyskać nawet 50 g na roślinę. Jej szybki cykl wzrostu (8-10 tygodni od nasiona do zbiorów) to ogromna zaleta, zwłaszcza jeśli zależy ci na szybkim rezultacie.

Smak i aromat

Tutaj Auto Blueberry błyszczy najjaśniej. Już podczas suszenia w pomieszczeniu unosił się piękny zapach borówek – słodki, owocowy, z lekką nutą ziemistości. Aromat nie był przytłaczający, ale na tyle wyczuwalny, że wprowadzał świetny nastrój. Co ważne, zapach ten nie dominował w pomieszczeniu, co może być plusem dla osób, które potrzebują dyskrecji. Podczas waporyzacji smak był równie zachwycający. Dominują tu nuty borówek i winogron, które nadają świeży, owocowy profil. Lekka ziemistość wynikająca z afgańskiej genetyki doskonale balansuje słodycz, sprawiając, że smak nie jest mdły. Co ważne, smak pozostaje wyrazisty od początku do końca, co wcale nie jest takie oczywiste w przypadku wielu odmian. Dla mnie osobiście Auto Blueberry to jedna z najlepszych odmian pod względem smaku i aromatu. Jej wyjątkowy profil terpenowy sprawia, że trudno pomylić ją z jakąkolwiek inną odmianą. Jeśli cenisz owocowe aromaty z nutą złożoności, Auto Blueberry cię nie zawiedzie. Atrakcyjny aromat i wyjątkowy smak sprawiają, że ta odmiana to prawdziwy rarytas dla koneserów.

Efekt działania

Efekt Auto Blueberry to kwintesencja relaksu. Już po kilku buchach poczułem, jak napięcie z całego dnia powoli ustępuje. Ciało szybko się rozluźnia, a stres znika, pozostawiając poczucie spokoju. To idealna odmiana na wieczór – świetnie nadaje się do relaksu przy filmie, książce lub po prostu spokojnego odpoczynku. To nie jest jednak odmiana, która nadaje się na aktywne popołudnia. Po jej użyciu trudno zmotywować się do czegokolwiek wymagającego, co czyni ją idealnym wyborem na leniwe wieczory lub czas, kiedy chcesz zwolnić tempo. Co mnie zaskoczyło, to jej pozytywny wpływ na sen. Kilka buchów przed snem pomogło mi się w pełni wyciszyć i przygotować na regenerujący odpoczynek. Jeśli szukasz odmiany, która pomoże ci się zrelaksować i poprawi jakość snu, Auto Blueberry jest idealnym wyborem.

Czas kwitnienia i plon

Auto Blueberry wyróżnia się jednym z najkrótszych cykli wzrostu na rynku. Od nasiona do zbiorów mija zaledwie 8-10 tygodni, co czyni ją idealnym wyborem dla osób, które cenią sobie szybkość i efektywność. Możesz przeprowadzić kilka cykli upraw w ciągu roku, maksymalizując wyniki. W indoorze, przy odpowiednich warunkach, można osiągnąć od 350 do 500 g/m². Outdoor daje mniejsze plony – od 25 do 75 g na roślinę. Kluczowe jest zapewnienie maksymalnej ilości światła, ponieważ w słabym nasłonecznieniu pąki mogą być mniej zwarte, co wpłynie na jakość zbiorów. Jej kompaktowa budowa sprawia, że świetnie sprawdza się także w bardziej dyskretnych projektach outdoorowych. Warto również wspomnieć, że roślina świetnie reaguje na optymalne warunki świetlne i stabilną wilgotność. Dla zaawansowanych hodowców zastosowanie hydroponiki może znacznie zwiększyć plon, co czyni Auto Blueberry wszechstronną odmianą dostosowaną do różnych metod uprawy.

Podsumowanie

Auto Blueberry od Dutch Passion spełniła moje oczekiwania. Łatwa w uprawie, szybka i niezwykle aromatyczna – to odmiana, którą warto mieć w swojej kolekcji. Choć plon nie należy do rekordowych, jakość pąków w pełni to rekompensuje. To idealny wybór dla początkujących, którzy szukają prostej w obsłudze rośliny, ale i dla zaawansowanych, ceniących wyjątkowy smak i szybkie efekty.

Jeśli szukasz odmiany, która łączy szybkość, intensywny owocowy aromat i relaksujące działanie, Auto Blueberry jest idealnym wyborem. Zdecydowanie polecam!

recenzja-nasion-marihuany-auto-blueberry-od-dutch-passion-2.jpg

recenzja-nasion-marihuany-auto-blueberry-od-dutch-passion-3.jpg

recenzja-nasion-marihuany-auto-blueberry-od-dutch-passion-4.jpg