Rysiu Opublikowano 29 Września 2024 Opublikowano 29 Września 2024 Ładne, zdrowe, wzorowa zieleń, pełne wigoru. Oby tak dalej :) Cytuj
PolskiBauer Opublikowano 4 Października 2024 Autor Opublikowano 4 Października 2024 (edytowane) Pytanie do bardziej doświadczonych growerow - spotkał się ktoś z taką przypadłością, ew. "Mutacja". Jedną z roślin Blue Cookies od początku była powolna i karłowata, a dodatkowo część szczytów dzieliła się na 3 a nie jak normalnie na dwie części. Podczas fazy kwitnienia widać wyraźną różnicę pomiędzy pozostałymi roślinami: Tak wyglądają jej szczyty, nie posiadają charakterystycznych włosków, dodatkowo kwiaty są jakby bardziej zbite oraz pokryte "meszkiem", jakby pleśnią. Z kwiatów wystają takie pojedyncze szare "szpilki". Druga roślina Blue Cookies wygląda natomiast w ten sposób: Czyli książkowo Ktoś się orientuje co to może być? Edytowane 4 Października 2024 przez PolskiBauer Cytuj
Toksyna Opublikowano 5 Października 2024 Opublikowano 5 Października 2024 Mi często się zdarza że wyrastają po trzy liście/szczyty na piętrze i to nawet na pojedynczych gałęziach w roślinie. Nie masz się czym martwić. Takie rosliny są bardziej zwarte i mają gęste topy. A co do tych małych włosków które podejrzewasz ze to pleśń to lepsze zdjęcie by się przydało. Cytuj
PolskiBauer Opublikowano 11 Października 2024 Autor Opublikowano 11 Października 2024 (edytowane) Hej, 3,5 tygodnia kwitnienia za mną. Kwiaty na roślinach ładnie się rozwijają, teraz liczę że zaczną puchnąć. Pojawił się mały problem z wysokością Special Queen i musiałem trochę uchwyty do lampy modyfikować, żeby podciągnąć ją wyżej. Liczę że już więcej nie urośnie bo miejsca zabraknie 😕 Warunki w boksie: - dzień - 26 stopni i 65% wilgotności - noc - 21 stopni i 70-75% wilgotności Nawozy: Lecę dalej z całym zestawem od biobizz plus dałem małą dawkę Pk13/14 od Canny. Z tego co później doczytałem to trochę za wcześnie, ale coś mnie podkusiło ;/ Tak się prezentuje cały boks: 1) Special Queen - pięknie długie szczyty, wszystkie w miarę równe. Zapach póki co średni. 2) Gelato LSD - nieźle oszronione i zaczyna powoli puchnąć. Zapach też bardzo ciężki jak na ten etap. 3) karzeł Blue Cookies - bardzo dziwna struktura tych szczytów, bardzo zbite i w ogóle bez włosków. 4) Blue Cookies - mój faworyt, piękne duże szczyty i niesamowity zapach - coś pomiędzy mango, ananasem a jagoda. Muszę przyznać że jestem mile zaskoczony i nie mogę się doczekać testów 😄 W boksie zrobiło się ciasno i zastanawiam się na defoliacja. Jest to dla mnie póki co trudny temat bo nie wiem czy właściwe liście usuwam i czy nie robię więcej złego niż dobrego. Jakieś porady :)? Dodatkowo na końcach liści pojawily się ciemne kropki i martwię się czy to nie jest przypadkiem od tej dodatkowej dawki Pk13/14 😞 Poza tym wszystko idzie zgodnie z planem, a ja już myślę o kolejnym projekcie - tym razem spróbuję sił w automatach 😛 😛 Bless i Edytowane 11 Października 2024 przez PolskiBauer 1 Cytuj
Toksyna Opublikowano 11 Października 2024 Opublikowano 11 Października 2024 Piękny widok rosliny zdrowe i geste😎 usuń wszystko od spodu co jest niedoświetlone i z góry wiatraki które zasłaniają swiatlo. Cytuj
PolskiBauer Opublikowano 11 Października 2024 Autor Opublikowano 11 Października 2024 Macie Panowie pomysł skąd te plamy? Może być przenawożenie? Cytuj
Rysiu Opublikowano 12 Października 2024 Opublikowano 12 Października 2024 Może być, że za dużo nawozu. Nie ma się czym przejmować. Cytuj
PolskiBauer Opublikowano 21 Października 2024 Autor Opublikowano 21 Października 2024 (edytowane) Hej, Wczoraj minął 5 tydzień kwitnienia. Jeszcze jakieś 3-4 przede mną. Warunki w boksie bez zmian, nawozy leję zgodnie z tabela biobizz. Przy kolejnym nawożeniu zabraknie mi już biobloom więc zamiast tego podam Terra Flores (mam nadzieję że nie popale znowu roślin). Tak się prezentują: 1) większą Blue Cookies - ładnie zaczęła nabierać kolorów. Co prawda część liści jest popalona przez Pk13/14, ale i tak ladni się prezentuje. 2) Special Queen - ma ładne długie szczyty chociaż liczę że jeszcze trochę spuchną 3) Gelato LSD 4) mniejsza Blue Cookies - jestem zaskoczony różnica w wygladzie tej samej odmiany. Całość Ogólnie liczę że szczyty jeszcze trochę spuchną bo póki co nie są bardzo duże (może być to spowodowane dość dużym sciskiem w namiocie). Rośliny dostaną jeszcze dwie porcje nawozów a potem zostanie sama woda. W tym tygodniu dorzucę jeszcze lampę UV - ciekaw jestem czy poprawi do zapach, smak i ilość THC. Pozdro Edytowane 21 Października 2024 przez PolskiBauer Cytuj
Toksyna Opublikowano 21 Października 2024 Opublikowano 21 Października 2024 Ładnie to wygląda mimo tych popalonych lisci😉 ja bym usunął cześć wiatraków co blokują swiatlo żeby lepiej kwiaty doświetlić. Największą masę budują przez ostatnie 2 tygodnie więc będzie dobrze 😎 Cytuj
Recommended Posts