PolskiBauer Opublikowano 11 Sierpnia 2024 Opublikowano 11 Sierpnia 2024 Witam, Jakiś czas temu ruszyłem z nowym projektem, jednak miałem trochę problemów przy kiełkowaniu. Ostatecznie w doniczkach wylądowały pestki od THC-THC i RQS (Cookies Gelato było ostatnio moją ulubioną odmianą stąd taki wybór teraz). 1 x Blue cookies i Gelato LSD mają już 6 dni, drugi Blue Cookies dwa dni, a Special Queen dopiero się pokazała dzisiaj. Box - 70 x 70 x 200 - 0,49 m2 Lampa - Lumatek 200W PRO Wentylacja - GARDEN HIGHPRO TT EXTRACTOR 100 - 187/145m3/h + Rhino filters HOBBY 350m3/h + 1 wentylator mieszający Nawilżacz powietrza AC Infinity CLOUDFORGE T3 - zajebista sprawa z tą kontrolą VPD. 2 x Blue Cookies, 1 x Gelato LSD - od THC-THC, 1 x Special Queen - RQS Doniczki - 15L (zmniejszone z 20L) - doniczki tekstylne. Tym razem wrzucałem pestki od razu do docelowych donic. Gleba - BioBizz All-Mix Nawozy - cały zestaw od BioBizz (chcę zużyć do końca, jak zabraknie to dorzucę coś z mineralnych). Warunki w boksie - temperatura 28,0 - 28,5 wilgotność 80-82% przez co VPD w okolicach 0,8 kPa. Wyciąg ustawiony jest na kontrolerze i odpala się tylko wtedy jak temperatura skacze powyżej 28,5. Będę próbował zrobić main lining, ale zobaczymy jak mi to wyjdzie 🙂Ostatnie LST na automatach też dało radę więc może podzielę jakoś trening dla zabawy. Z uwagi na moje wyjazdy wakacyjne planuję za dwa dni zrobić zestaw do samonawadniania. Wrzucę zdjęcia do oceny 🙂 Zdjęcia po podlaniu stąd takie bagienko w doniczkach (nie mam wprawy w podlewaniu małych roślin w dużych doniczkach. Pozdro! 3 Cytuj
Rysiu Opublikowano 11 Sierpnia 2024 Opublikowano 11 Sierpnia 2024 Fajny zestaw. Miałem kiedys tego special queen od rqs. Dobre ziółko. Powodzenia Cytuj
Toksyna Opublikowano 11 Sierpnia 2024 Opublikowano 11 Sierpnia 2024 Zestaw podobny do mojego tylko nawozy masz inne. Temperaturę staraj się trzymać na poziomie 27 stopni i wilgotność 70% wtedy rosliny rosną jak szalone. Też mam Gelato LSD i jestem bardzo z nich zadowolony bo mają niesamowity wigor. Żeby nie używać nawilżacza możesz na pierwsze dwa tygodnie możesz używać samego mieszającego i będzie dobrze. Życzę powodzenia i będę tu zaglądał. Cytuj
PolskiBauer Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Lecimy z updatem. Zdjęcia są robione w poniedziałek (19.08) czyli dwie większe dziewczyny miały 2 tygodnie, a mniejsze 10 i 8 dni. Na starszych pannach wjechał trening - tak jak pisałem postaram się zrobić mainlining ale trochę zmodyfikowany - zostawiam 4 szczyty. Póki co leci sama woda, od niedzieli wrzucam Root Juice, BioHeaven i ActiVera. I po cięciu: Blue Cookies (09.08 start) Special Queen (11.08) I dwie dziewczyny po cięciu: Roślinami zajmuje się znajomy i trochę rośliny są poprzelewane ale muszą dać radę do końca tygodnia. Pozdro Cytuj
PolskiBauer Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Przed urlopem kombinowałem z systemem samonawadniającym ale było trochę z nim problemów i trzeba go dopracować Cytuj
Toksyna Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Fajnie wykombinowałeś ten system nawadniajacy👍 jak ja robię topping to usuwam pierwsze gałęzie od dołu bo nie zawsze rozwijają się w normalny sposób. Poza tym elegancko. Na jakiej wysokości trzymasz lampę? Cytuj
PolskiBauer Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Dzięki! Muszę zamontować mocniejszą pompkę i myślę że będzie git. Sterowana jest przez gniazdko na wifi 🙂 Lampa wisi na 50 cm i mam wrażenie że się trochę powyciągały. Cytuj
Toksyna Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Opublikowano 21 Sierpnia 2024 Daj 35-40 cm nad szczytami i 80% mocy i się rozpędza 😎 masz jakąś aplikacje do pompki i ustawiasz godziny tam czy tylko włączasz gdy chcesz podlac? Cytuj
PolskiBauer Opublikowano 27 Sierpnia 2024 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2024 (edytowane) Up! Rośliny są regularnie podcinane i naginanie i powoli zaczyna to przynosić efekty. Lampa rozkręcona na 50% 45 cm od roślin. Temperatura 28 stopni, wilgotność 76-77% VPD 0,9 Wczoraj dostały pierwszą dawkę nawozów od biobizz - ukorzeniacze i enzymy. Większe dziewczyny mają już 3 tygodnie, mały Blue cookies 4 dni młodszy (strasznie zamula, a dodatkowo został zrobiony topping który był niepotrzebny...), Special Queen - 2 tygodnie i poszedł topping na niej. Tak to wygląda przed naginaniem A tak po odgieciu Plus wczorajszy topping na Special Queen: I całość Ogólnie idzie całkiem nieźle poza tą jedną roślina Blue Cookies - póki co ją zostawię ale jak faktycznie zacznie brakować miejsca na resztę to ją po prostu wywalę. Mam pewne podejrzenie że woda z rury od napowietrzacz kapała cały czas do podstawki i miała za mokro - już to naprawiłem i zobaczymy jak pójdzie dalej. Dzisiaj/jutro zamierzam zrobić kolejny topping na starszych pannach. Po tym zabiegu panny będą miały 8 szczytów głównych i zobaczymy czy na tym nie poprzestanę (po 16 może być za dużo jak na ten box). Znowu pojawił się problem z ziemiórkami. Rozstawiłem żółte lepy, zamówiłem też nicienie i przy następnym podlewaniu pójdzie zdrowa porcja do wody. Bless! W dniu 21.08.2024 o 15:59, Toksyna napisał(a): Daj 35-40 cm nad szczytami i 80% mocy i się rozpędza 😎 masz jakąś aplikacje do pompki i ustawiasz godziny tam czy tylko włączasz gdy chcesz podlac? Zwykła aplikacja do samego gniazdka wifi - on/off. Pół wiadra (8L) opróżnia się w 1,5 min więc że stoperem w ręku wyłączam i tyle 😜 W tym tygodniu planuje dopracować system, ponieważ za 1,5 tyg czeka mnie jeszcze jedna tygodniowa nieobecność a już nie będę miał pomocy przy podlewaniu. Edytowane 27 Sierpnia 2024 przez PolskiBauer 1 Cytuj
Seet men Opublikowano 28 Sierpnia 2024 Opublikowano 28 Sierpnia 2024 No ładnie ci to idzie też używam tej lempy daje radę tylko ja ma box trochę większy Cytuj
Recommended Posts