Lascia32 0 Posted May 31, 2020 Share Posted May 31, 2020 Witam mam taki problem robię ciasteczka z 5g daje około 120g masła 83%, 3 szklanki wody i do tego wrzucam 5g, gotuje przez 60min później z tego masła robi ciasteczka? Dlaczego wychodzą tak słabe robię z tego około 15 ciadtek. Robię coś źle? Jakieś porady osób które robią ciastka zabójcę? 🤣🤣 i żeby też jedno ciastko nie kosztowało mnie 15zl jak je zrobię sam Prosze o pomoc i z waszego doświadczenia ile może kosztować jedno ciastko w produkcji bo z 5g zrobiłem 15ciastek i słabe są 🧐 Quote Link to post Share on other sites
Ambasadorka 1,066 Posted May 31, 2020 Share Posted May 31, 2020 Hey Tak, Maslo się studzi i odczekać należy aż stwardnieje. Z takiej ilości robi się maks 5ciastek I jeżeli susz był słaby to będą słabe ciastka i na odwrót jeżeli susz mocny. Warto spróbować gorącej czekolady https://trawka.org/topic/32278-gorąca-czekolada-konopna-gorąca-czekolada-konopna-cannabis-hot-chocolate/ Quote Link to post Share on other sites
Lascia32 0 Posted May 31, 2020 Author Share Posted May 31, 2020 (edited) Czyli w takim razie na jedno ciastko przypada około 1g to się nie trzyma kupu skoro i mnie ciastka chodza po 20-25zl a są mega mocne plus to że oni na tym muszą jeszcze zarobić Więc musi być coś że skoro u mnie sprzedają je w takiej cenie i jeszcze zarabiają na tym Edited May 31, 2020 by Lascia32 Quote Link to post Share on other sites
Ambasadorka 1,066 Posted May 31, 2020 Share Posted May 31, 2020 Wiesz ja masło często robię z 1 -3 kg odpadu przytopowych topków, liści ect oszronionych... Z tego wychodzi 1kg masła o mocy porządnej Jeżeli chodzi o ciastka z coffeshop to są tak robione jak wyżej pisze i opłaca się ich cenę trzymać nisko. Z suszu z małej ilości jak napisałam czekolade gorącą bo płynne żarcie z THC działa inaczej niż stałe w ciastach i ciasteczkach. Quote Link to post Share on other sites
Lascia32 0 Posted May 31, 2020 Author Share Posted May 31, 2020 Oki dzięki bardzo za odpowiedź a podlinkuj przepis na dobra czekoladę 😇 Quote Link to post Share on other sites
Ambasadorka 1,066 Posted May 31, 2020 Share Posted May 31, 2020 4 godziny temu, Lascia32 napisał: Oki dzięki bardzo za odpowiedź a podlinkuj przepis na dobra czekoladę 😇 Quote Link to post Share on other sites
damian45 0 Posted June 26, 2020 Share Posted June 26, 2020 Ciasteczka konopne to moje ulubione produkty na bazie konopi. Nigdy sam nie robiłem, ale może kiedyś spróbuję :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts