Gość Opublikowano 15 Marca 2020 Opublikowano 15 Marca 2020 (edytowane) Czy dwa dodatkowe wentylatory wyrzucające powietrze u góry boxa pomogą? Albo montaż wentylatorów wtłaczających powietrze? - bo obecnie mam trzy otwory 80mm na dole boxa jako wlot pasywny (bez wentylatorów). Jak przykładam do nich dłoń, to czuć ciąg powietrza zasysany przez boxa z zewnątrz. Edytowane 15 Marca 2020 przez Gość Cytuj
StayLowKey Opublikowano 15 Marca 2020 Opublikowano 15 Marca 2020 Ja bym wybrał cooltube do hps bo to on generuje ciepło. Wiatraki możesz dać ale nie wiem na ile pomogą mocniejszy wyciąg będzie tez rozwiązaniem 😄 Cytuj
LemonSilverHaze Opublikowano 16 Marca 2020 Opublikowano 16 Marca 2020 Wlot powietrza powinien byc mniejszy od wyciagu co by lepiej zasysalo powietrze. I tak jak kolega mowi moze za slaby wyciag masz. Cytuj
Gość Opublikowano 16 Marca 2020 Opublikowano 16 Marca 2020 DOBA 63 (doba 12 @ 12/12) /18:30/ [54 godz. po SC] Dolne szczyty, które nie zostały poddane treningowi, rosną do góry w tempie 3cm/dobę. Obecna wysokość najwyższego szczytu to 88cm, odległość 27cm od Słońca. Najniższe dwa szczyty poddane SC wyglądają OK (liście nie opadnięte, szczyty stoją w pionie), ale łodyga nie podniosła się jeszcze do góry i leży oparta o ścianę. Cztery wyższe szczyty, poddane SC, leżą kompletnie zwiędnięte, wszystkie liście i gałązki zwisają bezwładnie w dół. Załączam zdjęcia. Cytuj
LemonSilverHaze Opublikowano 17 Marca 2020 Opublikowano 17 Marca 2020 Jeszcze nigdy nie widzialem takiej reakcji na ten trening. Wydaje mi się ze masz cos nie tak z warunkami uprawy albo medium. Możliwe ze jest przelana albo przesuszona. Cytuj
StayLowKey Opublikowano 17 Marca 2020 Opublikowano 17 Marca 2020 (edytowane) Moim zdaniem tutaj głównym czynnikiem który nadmiernie stresuje roślinę jest temperatura. Edytowane 17 Marca 2020 przez StayLowKey Cytuj
Gość Opublikowano 17 Marca 2020 Opublikowano 17 Marca 2020 (edytowane) DOBA 64 (doba 13 @ 12/12) Wysokość najwyższego szczytu 90cm, jego odległość od Słońca to 25cm. Wzrost o 2cm w ciągu ostatniej doby. Sytuacja ze szczytami po SC bez zmian - dwa najniższe żyją, nie zwiędły, ale leżą oparte o boki ściany i nie podniosły się jeszcze, natomiast te dwa wyższe wiszą bezwładnie zwiędnięte. Wycinać je, czy czekać jeszcze? Minęło 3 doby i 6 godzin od treningu. Jutro kolejne podlewanie, tym razem bez dodatków. Co do temperatury i wentylacji, to czwartek/piątek będę miał czas, aby zrobić dwa dodatkowe otwory + wiatraki 120mm wyrzucające u góry, oraz zamontować trzy wiatraki 80mm wciągające u dołu, bo obecnie te trzy otwory wlotowe są pasywne - bez wiatraków. Na szczytach widać już kształt kielichów i skupiska krótkich białych "włosków". Zapach w pomieszczeniu jest znacznie słabszy niż w fazie wzrostu przed obcięciem Szczytu Głównego. Załączam zdjęcia. Edytowane 17 Marca 2020 przez Gość Cytuj
StayLowKey Opublikowano 17 Marca 2020 Opublikowano 17 Marca 2020 Nie wiem czy to rozwiązanie przyniesie pożądane efekty 😕 Cytuj
Gość Opublikowano 18 Marca 2020 Opublikowano 18 Marca 2020 (edytowane) DOBA 65 (doba 14 @ 12/12) Wysokość najwyższego szczytu 91cm, odległość od Słońca 24cm. Wzrost 1cm od poprzedniej doby. Podlane dzisiaj 2,0L czystej wody bez dodatków. Sytuacja za szczytami po SC bez zmian. 2 najniższe żyją ale nie podniosły się do góry i wymagają podpórki. Minęło 4 doby 6 godzin od wykonania Super Croppingu. Panowie, trzymać jeszcze te 4 zwiędłe szczyty, czy wyciąć? Najniższe, nie poddane treningowi szczyty rosną spokojnie. Dwa tygodnie przy 12/12 - chyba już kwitnie? Zdjęcia poniżej. Edytowane 18 Marca 2020 przez Gość Cytuj
LemonSilverHaze Opublikowano 19 Marca 2020 Opublikowano 19 Marca 2020 Wycinaj, nie ma co. Zaczela kwitnac Cytuj
Recommended Posts