AkaWyjebka Opublikowano 17 Października 2019 Opublikowano 17 Października 2019 (edytowane) Siema kolejna uprawa kolejna fotorelka jak na razie żadnej jeszcze nie ukończyłem bo zawsze były jakieś problemy i musiałem scinac drzewa przed czasem tym razem mam zamiar wytrwać do końca i nie spalić nic przed czasem. Nasiona 3x original amnesia dinafem i 1x liberty haze bf Ziemia z ogrodniczego pH 5.5-6.5 Oswietlenie : jakieś 2 ledy jakieś 2 świetlówki i taki ledzik co świeci na czerwono i niebiesko za 200zl. Wymiary boxa 45x48x 118h Powinno być 10k LM. Te 2 świetlówki i 2 ledy maja około 5k LM no i ten większy Led nie wiem ile ma na ostatniej uprawie miałem tylko tego Leda za 2 stówy to na wegu rośliny prawie nic nie rosły a na flo wystrzeliły teraz dołożyłem 2 świetlówki i 2 ledy więc powinno być lepiej. Nawozy biobizz Trening: właśnie się zastanawiam czy trenować lst czy nic nie robić Wentylacja na razie żadnej jeden wiatraczek siedzi w boxie za 50zl z minga później coś wymyślę. Doniczki to około 7l Ktoś doradzi czy robić lst czy nie czy może jakiś inny trening 12 października już były ładne kiełki i poszły do doniczek 14 wszystkie wyszły i 15 zacząłem świecić Świece 24/24 A wega to nie wiem ile zrobię zastanowię się A tak wygląda cały boxik wiem brzydki i nie estetyczny Pozdro Edytowane 17 Października 2019 przez AkaWyjebka 1 Cytuj
Endrju Grower Opublikowano 17 Października 2019 Opublikowano 17 Października 2019 Przy 4 krzakach i tych wymiarach myślę że z treningiem będzie ciasno ale narazie zostaw zobaczysz jak będą rosły 1 Cytuj
maurycy Opublikowano 17 Października 2019 Opublikowano 17 Października 2019 ja myślę że jak zrobisz dobry trening to się zmieszczą tylko muszą być od małego prowadzone po ziemi ceny osprzętu nic o nim nie mówią więc mało przydatne co ci mogę podpowiedzieć to zamiast czterech różnych żarówek jedną lepszą założyć powodzenia będę zaglądał ciekaw jestem co to wyjdzie 1 Cytuj
ichikaru Opublikowano 20 Października 2019 Opublikowano 20 Października 2019 Ja mam trochę mniejszy box i 3 dziewczynki. Do 28 dnia nie miałem problemów. Jest 40(16) dzień i jest ciasno. Ogólnie daje radę ale trzeba kombinować, żeby każdy szczyt miał dostęp do światła. 1 Cytuj
AkaWyjebka Opublikowano 31 Października 2019 Autor Opublikowano 31 Października 2019 Dzień 16 Na razie chyba wszystko normalnie idzie oprócz haze który ma dwa liski już od małego dziwne ale dalej normalnie rośnie jeszcze nie lalem żadnych nawozów tylko kranowa odstana 24h Na dniach będę wentylację robił i następne zdjęcia już będę ładniejsze dodawał w lepszej jakości Biobiza zakupie dopiero na flo to dać im jakieś małe dawki biohumusa czy mogą całego węga lecieć na wodzie samej 1 Cytuj
AkaWyjebka Opublikowano 31 Października 2019 Autor Opublikowano 31 Października 2019 ten co ma te dwa listki trochę żółte to liberty haze reszta to amnesie Cytuj
AkaWyjebka Opublikowano 31 Października 2019 Autor Opublikowano 31 Października 2019 a no zapomniałem dodać ze temperatura to tak 20-30 stopnie cały czas a wilgotności nie mam jak zmierzyć ale jutro coś zakupie zeby zmierzyc wilgotność i ph Cytuj
ichikaru Opublikowano 1 Listopada 2019 Opublikowano 1 Listopada 2019 Żółtymi liśćmi bym się nie przejmował jeśli są od samego początku. Moje też takie urokliwe były. Jednak ja już coś na Veg bym dawał. Bo mogą się też zrobić niedobory. Ja BioGrow dawałem jak się pojawiły 4 listki (ok 10 dnia). Temp 30 to troszeczkę dużo jak na box wg. mnie. Ja trzymałem swoje auto na 20-25 (23-27aktualnie) Higrometr przyda Ci się dopiero jak pokażą pierwsze preflowery i trzeba będzie już zbijać wilgoć. Teraz wilgoć powinny lubić i spokojnie możesz je pryskać samą wodą albo z dodatkiem alg. 1 Cytuj
bortek Opublikowano 1 Listopada 2019 Opublikowano 1 Listopada 2019 30 stopni to nie jest zła temp. Jal ma dobra cyrkulacje i wchodzi swieże powietrze, nie pali roslin jesli ma odpowiednia wysokosc. Konopia lubi ciepło w krajach w ktorych rosnie sa nie takie temp. Latem mam przy ledach minimum 31stopnini rosliny ida elegancko 1 1 Cytuj
bortek Opublikowano 1 Listopada 2019 Opublikowano 1 Listopada 2019 A wilgotnosc to dopiero na koncowie musisz zniżac chociaż ja mam każde grow do konca ponad 60%i jakos idzie u mnie nawet osuszacz nie zjedzie chyba że na chwile 1 1 Cytuj
Recommended Posts