Skocz do zawartości
nasiona konopi thc-thc.pl

sklep i producent nasion marihuany seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Cześć.

Jako, że sezon już za pasem oto co wrzucam. Od razu rodzą się pytania.

20190602_171656.thumb.jpg.c577cf83432323a6f87b65bbfa04cd5a.jpg

Plant jak widać został posadzony razem z rukolą w jednej donicy, co by było bardziej incognito ?

Dla tych, dla których jest to nie do pomyślenia dodam, że to ok. 20L donica podzielona 2/3 dla naszej panny i reszta dla koleżanek.

Dodatkowe info to ziemia universal (taka z sieciówki ?) + perlit i karamzyt oraz jak widać na zdjęciu "powierzchnia" odbijająca/rozpraszająca światło (indorowcy znają to jako oprawkę pod lampy hps/cfl) (tak to wbiłem przy krawędzi donicy, bo nie używam już).

Nie pamiętam kiedy dokładnie poszła w ziemię, ale jest już po (ledwo zauważalnym) określeniu się. 

Moje pytanie brzmi natomiast: Czy przy bezpośrednim słońcu od godz. 7-8 do 14-15 i reszcie dnia ze słońcem "za ścianą" będzie z tego cokolwiek? Resztę dnia pada światło odbite ofc.

Pozdr ✌️

Opublikowano
Przed chwilą, vitecky napisał:

Pokombinuj z odbłyśnikiem jakimś

Odbłyśnik jest wbity w donicę i daje turbo światło kiedy słońce świeci bezpośrednio. Nie będę montował żadnych odbłyśników typu ziemia/powietrze, bo nie chcę przyciągnąć niepotrzebnej uwagi :v

Zastanawia mnie bardziej czy przy takim cyklu oświetlenia jest sens w ogóle ją tam trzymać czy wywalać na out ?. 

Opublikowano

Czy ktoś ma może dostęp do jakichś badań na ten temat? Kiedyś coś widziałem na jakimś forum, ale nie pamiętam jak się nazywały.

Była w nich opisana efektywność wzrostu przypisana na wykresie do konkretnego cyklu naświetlania. Chętnie bym zajrzał. 

Opublikowano

Takie światło jest koło 9. Jak widać pokazuje już kolejne piętra ?

Rukola zasuwa strasznie przy okazji.

W międzyczasie podlana 2 razy Advenced Nutrients Grow, micro i bloom dawka po 2ml/L . Podlane raz półlitrem po obfitych deszczach i litrem drugi raz, ale donica jest na tyle duża, że tylko trochę znalazło się w podstawce.

Jak widać zgięta na wysokości około 15 cm i dalej będzie wyginana po łuku i do pozycji wyjściowej. 

Czy opłaca się ciąć wiatraki przy okazi LST?

Przy okazji dzisiaj słońce budziło już o 5:30, więc zakładając te 8 godzin pełnego słońca i resztę odbitego myślę, że będzie dobrze.

@update data wyjścia z ziemi jakoś na początek maja.  

20190604_092136.jpg

Opublikowano

Mały upik z dzisiaj. 

Panna idzie w górę - dzisiaj ostatni z trzech dni glebowania (czyli ściągania do obwodu doniczki :D). Robiłem to powoli żeby nic nie połamać, bo poca się spieszyć (?)

Wszystko jak widać rozwija się zdrowo - generalnie codziennie zraszam wodą dookoła i samą roślinę w godzinach porannych jak mam chwilę i pod wieczór. Dodatkowo w centrum roślin, bo jest ich więcej, postawiłem doniczkę z wodą żeby miały większą wilgotność (czy to w ogóle ma sens? ?)

Jak ktoś zna się na cięciu to może dać znać czy na tym etapie coś siekać czy dać sobie spokój. Tu warto zaznaczyć, że większość światła i tak przejmują górne liście, a to właśnie nad cięciem tych wiatrakowych myślałem. Znajdzie się jakiś forumowicz po fachu który by doradził?

20190605_155806.thumb.jpg.b6f96e381c295fc8db67c5f77a18d0b5.jpg20190605_155815.thumb.jpg.c6270db48c297a71e73e80f0bb4154ed.jpg

Oby z fartem! 

Opublikowano (edytowane)

Podbijam tutaj up, żeby ludziska wiedziały co się wydarzyło dalej. 

Przy okazji tego i jeszcze jednego noname'a który na początku zamulał, więc go nie pokazywałem, w ziemi są w tym samym miejscu 4 automaty, które miały iść na out out, ale okazało się że spocik spalony, a coś trzeba było zrobić, więc wylądowały w tym samym miejscu.

Jeszcze raz sorry za zamieszanie, ale nie zbadane są wyroki boskie jak to nawijał wilku wdz. Od początku do końca.

@edit admin albo mod przenieście temat do archiwum, ale jak link się zmienia to proszę o info kiedy to nastąpi, bo zmienię link w temacie do, którego podpiąłem tę jazdę 

Edytowane przez zielarz123
info dla moderacji