Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Prowizorka, wytrzyma tydzien ?

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)

ze starego krzesła, dwóch desek, troche taśmy, kartona i dwóch lamp zrobiłem takie coś
lampa hallogen 400w i żarówka cfl 24w/104w 
sęk w tym, że hallogen odrazu po włączeniu robi się w ciul gorący, nie puszcze chaty z dymem ?
widziałem że hallogen to niezbyt mądre posunięcie, macie jakieś rady ?
Wrzuciłem tam wiatrak i rozkręciłem na max, da to coś ?

20190326_210754.jpg

20190326_210759.jpg

20190326_210745.jpg

Edytowane przez Bazyl
Opublikowano

Coś tam wiatrak da, najważniejsze to wymienić ten halogen na coś normalnego, jest trochę bardziej wydajny niż zwykła żarówka żarowa. Jakbyś miał HPS z taką mocą, to mógłbyś postawić box'a 1m2 ? Pierwsze zmontuj jakiś box kartonowy przynajmniej, albo przerób jakąś szafkę, to wtedy będzie można coś doradzić bardziej z świetleniem, albo jakiś HPS, albo LED/CFL.

• Upvote 1
Opublikowano

Ten halogen to weź wyjeb od razu stamtąd. A tak poza tym co to za ''dziwna'' ziemia? Widać że nasiono od RQS  czyli z dobrego sklepiku, ale ta ziemia? ;> I co wy macie z tym sypaniem ziemi do połowy doniczki???????????? ??

Opublikowano (edytowane)
5 hours ago, michal_o said:

Ten halogen to weź wyjeb od razu stamtąd. A tak poza tym co to za ''dziwna'' ziemia? Widać że nasiono od RQS  czyli z dobrego sklepiku, ale ta ziemia? ;> I co wy macie z tym sypaniem ziemi do połowy doniczki???????????? ??

Ten halogen dużo ciepła robi, dzisiaj to przerobiłem całkowicie tak jak miś napisał, zaraz wam pokaże co tam wykminiłem, a tak pozatym to dzisiaj krzaczek ma 2 tyg i dopiero ruszył pod hallogenem +cfl, zaraz pokaże zdj z wczoraj i dzisiaj roślinki i tego czegos w czym to mam ;D
albo pojade kupić deski i osb i sam zrobie albo sie faktycznie kupi ten namiot, narazie prowizorka musi wytrzymać haha

edit: cfla narazie niema w środku bo jeszcze nwm jak zamontować żeby blisko krzaka było, ale na noc był dzisiaj

Edytowane przez Bazyl
Opublikowano

Zdjęcia krzaczka różnica jednego dnia, był oklapniety troche chudziutki wyciągniety i troche pogięty, podsypałem go i wrzuciłem hallogen +cfl i zostawiłem na noc, dzisiaj rozebrałem całą poprzednią konstrukcje, i zrobiłem tak jak miś polecił z kartona póki co, co z tego bedzie to nie wiem, ale dostane 2g tematu z tego to bede juz do przodu, nic do stracenia nie mam lol, i jeszcze pare pestek jest różnych strainów, to jest tylko tescik w warunkach polowych, z czasem będe sie zaopatrzał w namiot/albo zrobie sam z drewna 40x40x110 filter lampy wiatraki i wszystko dedykowane krzaczką

20190327_160459.jpg

Screenshot_20190327-160807.png

20190327_160358.jpg

20190327_160329.jpg

Opublikowano (edytowane)
5 hours ago, michal_o said:

sam cfl 24/104w ? wydaje mi sie że to ciepło co hallogen daje bardzo sie podoba maluszkowi, a tu gdzie zyje troszke zimniej niz w pl

edit: co do ziemi to sprawdź sobie moje wczesniejsze tematy bo pytałem czy da radę, na góre troche kwiatowej dorzuciłem ale to był błąd raczej bo w niej jest dużo czegoś co wygląda jak jakieś włosy xd

Edytowane przez Bazyl
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+