Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Recommended Posts

Opublikowano

Każdy robi inaczej, ale moim zdaniem może ciut wcześnie przesadziłeś maleństwa. W dużej doniczce trudniej utrzymać stała wilgotność korzeni. Gdzieś tam czytałam, że rośliny nie lubią być przesadzanie do zbyt dużych pojemników.

Opublikowano (edytowane)

pełna moc światła?

Małe pojemniki to szybkie przesuszanie. Szybkie przesuszanie to oddech świeżym tlenem dla korzeni. Za tym idzie szybszy ich rozwój w poszukiwaniu wilgoci.

Efektem jest szybszy wzrost rośliny w pierwszych tygodniach życia.

Edytowane przez Dzik
  • Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Nie lubię przesadzać po różnych doniczkach, zazwyczaj nie miałem z tym problemów, oczywiście też znam teorie że tak lepiej ale jestem leniwy. 

moc zmniejszona do 250w.

Ale tak... macie rację, następnym razem tak zrobię że posadzę więcej w małych przejściowych doniczkach i dopiero po pewnym okresie wybiorę finałową 5 najlepszych roślin. i już czuję że z nią będzie lipa po tempie rozwoju nowych liści względem pozostałych. no trudno pewnie trzeba będzie zapełnić boxa 4 roślinami. 

Edytowane przez Dr Greenthumb
Opublikowano

Dzisiaj odeszła od nas koleżanka Carmelo. Bardzo chciała być gwiazdą na tym forum ale choroba genetyczna jej nie pozwoliła. Minuta ciszy dla wszystkich nasion które nie doczekały swojego przeznaczenia.... :blant2:

IMG_20190223_142157_2.jpg

• Upvote 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

siema, 

straszna bieda w namiocie, kolejny carmelo poszedł na śmietnik. liście mu popaliło. delicious seeds to najgorsza genetyka jaka miałem. zostałem z 3 roślinami, życie...  muszę zmienić taktykę na małe doniczki z light mixem i dopiero wtedy patrzeć co dobrze idzie i co warto zostawić. postaram się zrobić z nich kozackie krzaki żeby było później co oglądać. jak widać jeden topping wystarczy żeby były ładnie rozgałęzione. 

IMG_20190319_123421_8.jpg

IMG_20190319_123405_0.jpg

• Upvote 2
  • 5 tygodni później...