SmakMaroca999 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Opublikowano 31 Stycznia 2019 11 minut temu, Nowy84 napisał: DIY - zrób to sam. Czyli jak panel będzie na diodach CXB3590 ale złożony własnoręcznie też będzie do dupy? wiem ze znaczy że samemu złożony a na jakich diodach jest twój panel bo tego brakuje w opisie na starcie tylko ze samoróbka. Wiele osób składa panele i sa rewelacyjne. Moja doczepka DIY do faktu że nie mamy pojecia na jakich diodach jest oparty twój panel. Łapa Pozdr...
Nowy84 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2019 Diody miałby być CXA2540. I nie są ostatecznie takie tragiczne. Jednak albo dostałem całkiem inne z winy sprzedawcy albo jakieś nędzne podróbki. Na sterowniku który mam powinienem osiągnąć jakieś 250W a nawet połowy mocy nie mam. Ponieważ wyszło to w praniu, nie miałem czasu na zmianę . Dlatego ten panel jest słaby. Na następny grow zamówię oryginalne diody. Jeśli na oryginalnych dalej będzie słabo, sterownik idzie na gwarancję. 1
Rysiu Opublikowano 31 Stycznia 2019 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Dokładnie. Diy to od do it yourself. To nie znaczy odrazu że to kiepskie światło. Może btć diy na cree, citizenach, epistarach czy czymkolwiek innym. 1
Gucio Opublikowano 31 Stycznia 2019 Opublikowano 31 Stycznia 2019 no smakowi chyba wlasnie o te slabe ledy chodzi, a nie ze sam zbudwal, czyz nie? 1
SmakMaroca999 Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 20 godzin temu, Nowy84 napisał: Diody miałby być CXA2540. I nie są ostatecznie takie tragiczne. Jednak albo dostałem całkiem inne z winy sprzedawcy albo jakieś nędzne podróbki. Na sterowniku który mam powinienem osiągnąć jakieś 250W a nawet połowy mocy nie mam. Ponieważ wyszło to w praniu, nie miałem czasu na zmianę . Dlatego ten panel jest słaby. Na następny grow zamówię oryginalne diody. Jeśli na oryginalnych dalej będzie słabo, sterownik idzie na gwarancję. no o to mi chodziło.Bez urazy. 16 godzin temu, Rysiu napisał: Dokładnie. Diy to od do it yourself. To nie znaczy odrazu że to kiepskie światło. Może btć diy na cree, citizenach, epistarach czy czymkolwiek innym. @Rysiu wiem co znaczy skrót i masz rację, napisałem by dowiedzieć się jakie sa to diody bo brakowało info.Pozdr. 14 godzin temu, Gucio napisał: no smakowi chyba wlasnie o te slabe ledy chodzi, a nie ze sam zbudwal, czyz nie? Dokładnie jak piszesz @Guciu.
Nowy84 Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Opublikowano 2 Lutego 2019 Dzień 106, 51 dzień Flo. Temperatura 23-25st. 40-45% wilgotnisci. Ostatnio szła sama woda, dziś dostały pełna dawkę nawozów. Po za tym nic nie robiłem. Zdjęcia 3
Rysiu Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 Bardzo fajnie wyglądają. A jakie masz w koñcu diody?
Nowy84 Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Opublikowano 2 Lutego 2019 @Rysiu tego Ci nie powiem, bo nie mają oznaczeń. Wrócę do domu to strzelę fotke, zostało mi 5 "zapasowych"
Nowy84 Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Opublikowano 2 Lutego 2019 @Rysiu, tak te ledy wyglądają. Rozmiar niby zgadza się z oryginałem
Recommended Posts