lolaszek Opublikowano 30 Marca 2018 Autor Opublikowano 30 Marca 2018 UPDATE Wstep : Rosliny na moje oko maja sie dobrze, sporadycznie wystepowaly przypalenia koncowek na duzym ananasie ale znikaja , mniejszy ananas po podaniu jednego podlania sama woda ( musialem na szybko podlac , nie mialem jak umieszac nawet nawozow bo padl mi wentylator PrimaKlima i musialem szybko wstawic TT ) obsypal sie bordowymi lodygami ktore po podlaniu z nawozami zanikaja Temperatura to ok 24-26 stopni , wilgotnosc byla ok 35-45 ale spadly deszcze w UK i wzrosla do 60 , bede to kontrolowac i ewentualnie kupie odwilzacz. Went chodzi na 100 procent tam jest bodajze 180tka. Lampa na samej gorze boxa na 100% . Podlewanie : ok 1,5 L ananasy i ok 1L karzel mutant i rhino (wczesniejsze podlania rhino 0,5 -->0,7 i obecnie 1L ) co trzeci dzien. Nawozy : od dzisiaj podlane na 5 L wody 25-30ml biocanna flores 1ml aptus topbooster 5ml advenced nutrients carboload ph wody 6,3 Ananas I 53 dzien Ananas II 50 dzien Rhino ryder 33 dzien Razem
lolaszek Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2018 (edytowane) upd : ponaginac musialem rhino zeby odslonic ananasa , ogolnie to dzis zamkniete sklepy ale musze od tego najwiekszego planta ponaginac te szczyty i jatroche rozlozyc . Rhino ktory ma przywiazany szczyt do kabla tez bedzie delikatne lst dwoch izszych lodych do dolu aby go odslonic od srodka i potem i tak bedzie 20 dni solo w tenciewiec chce miec go rozlozystego . Jutro kupie specjalne druciki i rozloze tego glownego ananasa , juz mu zrobilem miejsce w srodku na odrosty , nie bede tylko naginac strony sasiadujacych z innymi plantami Wilgotnosc spadla do 49% , zapach piwnicy znikl i topy zaczynaja produkowac duzo zywicy. Edytowane 1 Kwietnia 2018 przez lolaszek
francus353 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Tak z innej beczki pytanko ?dlaczego automaty? Ja tam jestem za tym żeby podczas flo już je tylko karmić, no chyba że konieczność
lolaszek Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2018 (edytowane) 2 godziny temu, francus353 napisał: Tak z innej beczki pytanko ?dlaczego automaty? Ja tam jestem za tym żeby podczas flo już je tylko karmić, no chyba że konieczność akurat jestem na etapie automatow, niski box i pierwszy grow . Co do karmienia na flo to taki jest plan , ja delikatnie chce tylko odgiac dolne szczyty zeby wykorzystac miejsce ktore jest , nie bede nic juz trenowac bo nie chce stresowac , to tylko taka kosmetyka .Plant byl wczoraj super elastyczny wiec go tylko troszke nagialem. Dzisiaj dostaja jesc, niestety nie mam juz jak wkladac placa w glebe od klilku dni masa korzeniowa dosiegla wierzchu , wiec leje jak dotychczas 1,5 L co 3 dzien biocanna +aptus topbooster+carboload i oprysk calmag. Ktos cos poradzic jeszcze moze ?? jakies suplementy sie przydadza ? Edytowane 2 Kwietnia 2018 przez lolaszek
lolaszek Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2018 9 minut temu, francus353 napisał: Możesz poprostu ważyć doniczki Tak robie , po prostu uznalem fakt warty wspomnienia.
francus353 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 8 minut temu, lolaszek napisał: Tak robie , po prostu uznalem fakt warty wspomnienia. Ogarniemy temat normalnie że tak ?
lolaszek Opublikowano 5 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2018 UPDATE dzien 59 duzy ananas dzien 56 maly ananas dzien 36 rhino ryder podlane dzisiaj 2,3L , 2L i 1,5 L z 30ml biocanna flores, 10ml carboload i 1 ml topbooster na 5L wody + calosc opryskana 100ml wody z 2ml calmagu i dalej malo im . Ananas Duzy ( Jak dla mnie to monstrum ) wysokosc ok 55cm Ananas sredni wysokosc okolo 47cm Rhino ryder wysokosc juz prawie 50cm ( troche wyciagnieta jest , ale nie wiem sam czy to zle czy dobrze ) Calosc w boxie
lolaszek Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Witam, szybki update. Oczywiscie sie nie popisalem chyba przenawozilem rhino namlodszego planta, sam nie wiem ale problem z rudymi plamami pojawil sie po pierwszym podlaniu woda i narasta dosc intensywnie . Dzisiaj drugie podlanie woda , ph gleby 6,9 - bede sie staral dawac pozywke o nizszym ph. Sam nie wiem i prosze o pomoc czy kontynuowac nawozy , czy odpuscic - rhino sama woda czy to nie koniecznie przenawozenie. Temp 26 Wilgotnosc 50 Do boxa jutro wlatuje mieszajacy 25W RAM a secret wylatuje w celu zbicia wilgotnosci, podejrzewam ze lejac taka sama dawke co reszcie rhino, przenawozilem glebe, od pierwszego podlania wody plamki brazowe powiekszyly sie i sa na wiekszosci lisci u gory planta, reszta w normie , widac ze zablokowalem wode w gornych partiach przez nadmiar nawozu - obecnie dostaly druga dawke samej wody 6,3 ph po ponad 2,5L . Poprawcie mnie , zycie ucze sie - jesli jest nadzieja to prosze o pomoc , pozdrawiam wszystkich z fartem Fotki pineapple I 65 dni Pineapple II 62 dni Rhino ryder 36 dni ( przenawozenie ?) Razem
mariola Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Ten Rhino Ryder może i przenawożony i nie należy tego bagatelizować, ale nie przejmowałabym się tym nazbyt. Próbuj samą wodą, słuchaj doswiadczonych growerów (nie mnie)
Recommended Posts