owner Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 Nasiona: Auto Amnesia Haze (prawdopodobnie bo miałem 5 zmieszanych z czego 1 się wykluło :/ ) Oświetlenie: 4x 85W Fotoperiod: Box: Box Domowej roboty lodówka Podłoże: Kompost orginalny PH 6,8-7,9 Donice: Wiaderko 8L z dziurami na dnie do odpływu nadmiaru wody Nawozy: Biohumus 1L uniwersalny Wentylacja: 3x Wlotowe ( 2 Na górze growboxa 1 z boku) 1 wylotowy (nad Lampą tą długą ) Dodatkowe info: Witam jak ocenicie mój growbox zrobiony z lodówki jakieś zastrzeżenia co dodać co usunąć ?
sich Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 Wydaje mi się że to nie są żarówki 85-watowe, gdyby roślina zaczęła się zwijać wyrzuć ze środka koc i zamontuj jakieś chłodzenie na żarówki lub oddal oświetlenie.
owner Opublikowano 5 Września 2017 Autor Opublikowano 5 Września 2017 Światła obniżyłem 5 min przed robieniem foty chłodzenie jest i działa jak jest wyłączone gorąco jak w słanie ale jak włączę to jest stała temperatura odpowiednia koc musi być żeby odbijał światło
Gość Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 Jak widze takie projekty, to mi sie od razu odechciewa. Wszystko na odpierdol, grow biedaka z bloku, ktory marzy o grubych topach, a szkoda mu zainwestowac. Wloty pasywne u gory to porazka, skad Ci taki pomysl przyszedl do glowy? Od koca duzo lepsza byla by biala farba, a biohujus + ph ziemi 7.9 to bedzie cos na co chetnie popatrze. Jest moc! Mogles kolego ogarnac to lepiej po prostu, nie trzeba inwestowac duzo kasy zeby miec super boxa, a w nim dorodne kwiaty. Porzadna ziemia, troche czytania forum i Twoj grow moglby byc bardzo fajny, a tak oszczednosci spowoduja, ze b3dziesz mial duzo problemow.
sich Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 Ściany prawdopodobnie i tak są białe więc koc tu mało pomoże a tylko zatrzymuje temperature ale jeśli temperatura wewnątrz boxa jest odpowiednia to koc może zostać.
owner Opublikowano 5 Września 2017 Autor Opublikowano 5 Września 2017 Quote Jak widze takie projekty, to mi sie od razu odechciewa. Wszystko na odpierdol, grow biedaka z bloku, ktory marzy o grubych topach, a szkoda mu zainwestowac. Wloty pasywne u gory to porazka, skad Ci taki pomysl przyszedl do glowy? Od koca duzo lepsza byla by biala farba, a biohujus + ph ziemi 7.9 to bedzie cos na co chetnie popatrze. Jest moc! to czeka mnie mała zmiana growboxa XD
joka.menas Opublikowano 5 Września 2017 Opublikowano 5 Września 2017 Czesc. Bialy kolor odbija mniej ciepla. Cieplo zawsze idzie do gory. Wiec wlot na dole wylot z wiatrakiem u gory. Fakt nie wyglada to na 85W ale powodzenia
Gość Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 Nie chcialem byc chamski, ani sie czepiac, po prostu jest tu masa roznych zwyklych projektow, a Ty moglbys miec bardzo fajny jesli tylko sie postarasz. Mam nadzieje, ze rozumiesz o co mi chodzi. Pozdro
Macky Opublikowano 6 Września 2017 Opublikowano 6 Września 2017 Wywal te jarzeniówki, te "pazłotko świstaka" i wrzuć jeszcze raz zdjęcie całego boxa. Znajomy wiele lat temu miał w lodówce i szło
owner Opublikowano 6 Września 2017 Autor Opublikowano 6 Września 2017 Możecie mi napisać jak podlewać merry ? 1x na 2 dni samą woda przez 2 tyg ? potem co 2 podlewanie z nawozem ? ?
Recommended Posts