-
Wpisy na blogu
-
Przez Macky w Blog Konopny Trawka
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez Macky · Opublikowano
Myślę że problem rozwiązany. Masz duże skoki pH bo 5,6 to za mało a 7,4 zdecydowanie za dużo. I przez to są problemy o dziwo że te problemy dopiero teraz się zaczęły a może już coś wcześniej się działo ale nie zauważyłeś. Musisz teraz to ustabilizować. Nie dawaj im nawozów tylko ustabilizuj te pH na poziomie 6-6,5. Tylko podlewaj je wodą bo jak dawałeś cały czas nawozy a roślina ich nie przyswajała to masz nawozową bombę w glebie i nie wiadomo czy nie wybuchnie. -
Przez Koz1 · Opublikowano
Update. 18 dzien ponad ziemią. Pewnie masz racje, nawet nie 100W🤣. Naoglądałem się dużo GL tutaj w międzyczasie hodując, ziemia wydaje mi się najlepsza jaką mogłem wybrać, mało widzialem używanej ziemi Canna, chociaż u Vito, była z kompletem naowzow Canna (testowane na klonach o ile dobrze pamiętam, tez mu wyszło nie najgorzej). Po przesadzeniu małe dostały jakby kopa, i nie wymagają częstego podlewania, raz dziennie im wystarcza, ale profilaktycznie dalej opryskuje liście (vega, rhizotonic, cannazym w tej samej mieszance co daje do gleby). Boxa mam z boxa bo to tylko tymczasowy pobyt, jeżeli będzie za bardzo pachnieć z greenhouse bede musiał przenieść roślinki i fotorelacje do indorów i doinwestowac w wentylacje plus starego dobrego HPS'a. 😅. -
Przez GanjaOmen · Opublikowano
Nie wierzę w te tanie brednie 🙂 Widzę toksyna używał jedna z tych co wymieniłem ma 200w na 80x80 i dobrze komentowałeś jego fotorelacje tylko droga 🙂 i na diodach osram a pierwsza moja lampka też była osram chyba 3000lm jak myślisz lepiej lepiej ta co ty wyszukales 300w czy toksyny 200w lepiej się szarpnąć i oszczędzic prąd niż płakać za rachunki które już są bardzo drogie? Spokojnie by stykało 200gietow na te Góra 3 miechy do następnego plonu z 4rech automatów.. -
Przez Rysiu · Opublikowano
To jest normalne 300W mocy. Tyle pobiera. Nie wierz w cuda gdzie piszą led 1000W pobierający 100W. Jak masz juz tego 100 watowego to dokup jakis 150W i razem będziesz miał 250W na tą powierzchnię. Taki zestaw biobizza może być na początek. To taka podstawa. -
Przez Patrzyk · Opublikowano
Przed chwilą sprawdzałem ph ziemi i mam 5,9 5,6( sprawdziłem w dwóch dziurach a u drugiej rośliny 5,7 to git czy lipa ? Dosypać dolomitu ?
-
-
Gallery Statistics
-
Images64,2 tys.
-
Comments1,3 tys.
-
Albums1,9 tys.
-
Recommended Posts