-
Wpisy na blogu
-
Przez Macky w Blog Konopny Trawka2 comments
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez Eolenis · Opublikowano
Jak przedstawię na kwitnienie w programie to będzie dazył z ustawieniami tam żeby w dzień było max 28 stopni i max 60% wilgotności, optymalnie 55% wilgotności 26 stopni. Na grow jest max 27 stopni wilgotność max 75% Optymalnie 25 stopni 70% wilgotności. Wydaje mi się że już powoli trzeba zachodzić z tej wilgotności ale nie jestem pewny czy nie za wcześnie, dlatego pytam😁 -
Recznie mogę poustawiać, ale program sam wyrównuje warunki na optymalne, głownie odciągiem z filtrem. jak wyskoczy wysoka wilgotność to leci na full i w ciągu paru minut spada pare procent, nie przełącza na 12/12 bo jak zakładasz uprawę w programie to pierwsze pytanie jest czy to auto czy fotoperiodyk -
Oczywiście że nie ma lepszej niż własne zbiory, ale na te muszę poczekać jeszcze chwilę, ogólnie fajna alternatywa do Schitu co na dworcu sprzedają. VPD cytuje: VPD, czyli Vapor Pressure Deficit (deficyt ciśnienia pary wodnej), to jeden z najważniejszych parametrów środowiskowych w profesjonalnej uprawie roślin, w tym konopi. Określa różnicę pomiędzy ilością pary wodnej, którą powietrze faktycznie zawiera, a ilością, którą mogłoby utrzymać przy danej temperaturze. Innymi słowy, VPD opisuje „ssanie” atmosfery – to, jak bardzo powietrze „ciągnie” wodę z powierzchni liści. Ok dziewczyny szarpnęły się do góry trochę, wsiatło na maxa daje efekt, widać pa 12 godzinach. Ale wydaje mi się że pojawiło się więcej końcówek żołtych, a dałem połowe nawozu wedug tabelki Biobizz. Zmniejszyć jeszcze🤔🤔? Boje się że braki są gorsze niż delikatne przenaworzenie Zamowiłem bio haven jeszcze, czytałem że robi fajna robotę, co myslicie? Pierwsze zdjęcie z wczoraj dla porównania, reszta z dzisiaj. Dzwiglale tam jedna doniczkę bo jeden Sherbet coś słabiej kwitnie i mniejszy jest, może pomoże mu więcej swiatła, teraz nie pamiętam już ale wiem że miałem 4 pestki i dwie doradzałem później chyba 4 dni. Możliwe że to jest z drugiego razu. A może po prostu genetyka. Oglądam ja uważnie czy się nie hermi czase Sory że tak spamuje, ale się wkręciłem strasznie pozytywnie,😁😁😆 -
Przez Rysiu · Opublikowano
Co to VPD? -
Przez kolober · Opublikowano
No dobra ale nie skróci to czasu świecenia lamp na 12/12? Bo jak pan to lepiej to ręcznie poustawiać. A co do medycznej to ostatnio kupiłem godfader i też ponad 28%tadka a jeszcze wcześniej już nie pamiętam nazwy ale miała 31% Tadka i żadna z nich nie robiła tak dobrze jak choćby teraz ta bubblegum co ja z kosiłem a na 18% max. I to zależy co na też w sobie, jakie terpeny i tak dalej bo to jak kopie to zależy jeszcze od związków jakie posiada dana odmiana. Ale mam wrażenie że nie ma lepszej trawy na świecie od własnej uprawy👍😉 i szczerze żadna inna tak dobrze nie robi😉💪
-
-
Gallery Statistics

Recommended Posts