Dextor Opublikowano 21 Stycznia 2017 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Witam, Mam problem z temperaturą i wilgotnośicą w boxie (60x60170) kiedy lampa jest wyłączona, wtedy temperatura spada do 12-16 stopni (jakiejś tragedii nie ma) a wilgotność do 80% !! Box stoi w pokoju którego raczej nie jestem wstanie ogrzać. Kupiłerm żel krzemienkowy 100g przyjdzie w przyszłym tygodniu może pomoże z wilgotnością ale i tak chciałbym podnieść trochę temperaturę przed kwitnieniem. Zastanawiam się nad mata grzewczą albo kablem grzewczym, i tu się zaczynają schody? co lepsze ? może jest tu ktoś z doświadczeniami w tym temacie. Osobiście skłaniam się do zakupu kabla grzewczego i przykleić go na ścinkach na wysokości doniczek, 2,5m (38W) kabla starczy czy to za krótki i za mała moc ?
Drugi Plan Opublikowano 22 Stycznia 2017 Opublikowano 22 Stycznia 2017 2,5m? To to Ci może raz dokoła boxa wystarczy, to się nie opłaca. Ja mam chyba 25W 7m, to rozłożyłem go na ziemii, ale w Pc boxie. Tylko ta moc którą ja mama mogłaby być ciut większa, tak z 80W
Dextor Opublikowano 22 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2017 Kupiłem już 7m 50W przyjdzie w przyszłym tygodniu ale z tego co piszesz to się nie sprawdzi a może zapale świeczke ? jak nie to trzeba będzie rozglądać się za farelką
joka.menas Opublikowano 23 Stycznia 2017 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Ladowarki ktore masz od wiatraczkow moga miec duzo ciepla, skieruj ja przy wlocie do boxa. Ja mialem 90% wilgotnosci na wegu w nocy :). Moze tez zastanow sie nad ususzaczem powietrza on tez wytwarza cieplo ( a na flo moze sie przyda, zalezy czy bedziesz w stanie zapanowac na wilgocia na flo jesli tak to szukaj innego sposobu na ogrzanie)
Recommended Posts