Supreme Opublikowano 18 Grudnia 2016 Opublikowano 18 Grudnia 2016 Dzisiaj otwarłem pudło i zauważyłem, że na 3/4 topach liście wyglądają tak jak na zdjęciu, oprócz tego, niektóre wiatrakowe gdzieś w połowie są również przetarte takim ciemnym fioletem - czy jakikolwiek to kolor jest. O co kaman? Czego brakuje? Późne flo, z 2-3 tyg do ścinki. Light mix, biotabsy + nawóz w płynie biotabs, woda na flo regulowana zawsze na 6.2-6.5 pH. Edit: Wygląda jak niedobór fosforu.
zasobnik Opublikowano 18 Grudnia 2016 Opublikowano 18 Grudnia 2016 stawiał bym na fosfor. Nie ma ona przypadkiem za dużo azotu?
Supreme Opublikowano 18 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2016 Nie, azot jest ok, nawet miała braki, bo liście od dołu zaczęły się robić jaskrawo zielone, ale dostała tabsa w glebę. Czym ten fosfor najlepiej uzupełnić? Byle nie mineralne, bo cała uprawa na organicznym idzie, nawet wody z kranu odstanej nie dostaje.
zasobnik Opublikowano 19 Grudnia 2016 Opublikowano 19 Grudnia 2016 canna pk 13 14 jedynie to przychodzi mi do głowy
Recommended Posts