Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Uprawa 12 x 600W Dinafem OG Kush

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)

Witam, przedstawiam obecną uprawę wraz z ogólnym opisem.

1. Krzaki: Dinafem OG Kush x 24, okres wegetacyjny 37 dni wliczjąc czas na kiełkowanie.

2. Witaminy: Canna A+B, CX Nitro, CX Head Masta, CX Superior Potash, CX Regen-A-Root, GHE Ripen

3. Podłoże: Canna Coco Professional Plus

4. Pomieszczenie: 4.9m x 3.9m x 1.7m, konstukcja drewniana docieplona wewnątrz magazynu, od wewnątrz specjalistyczna folia do uprawy. Powierzchnia uprawy to cztery alejki o długości 3.6m i szerokości 1m każda.

5. Sprzęcik: Automatyczny system nawadniania i opróżniania podstawek na donice, balasty magnetyczne 600W x 12, reflektory Sun Systems Dominator XXL, dwa wentylatory ISO MAX 250mm z filtrami Rhino do chłodznia lamp + kontroler hybrydowy SMSCOM, główny zestaw wentylatorów ISO MAX 250mm i 315mm + kontroler hybrydowy SMSCOM, filtr Rhino Pro 315mm,  generator ozonu PRO3 2gram, kilka wiatraków.

Zasilanie generatorem diesla o mocy 18KW.

Na dzień dzisiejszy rośliny są na etapie dnia 42 w fazie zakwitu, a zatem koniec tygodnia szóstego. Za trzy tygodnie będą gotowe. Przewidywany rezultat to nie mniej niż 6.8 kg suszu.

Poniżej dwa zdjęcia z dzisiaj. Za tydzień do dziesięciu dni postaram się uaktualnić.

Dziękuję i pozdrawiam

Wariat

42d.jpg

42n.jpg

Edytowane przez MisiuGoGo
Opublikowano

Malina panie malina... Mam kilka pytań co do generatorów diesla. 

Napisz czy głośno pracują ? Jak z awaryjnością ? Praca ciągła (24/h)? I ile palą ? 

Opublikowano

15 minutes ago, Vito said:

Malina panie malina... Mam kilka pytań co do generatorów diesla. 

Napisz czy głośno pracują ? Jak z awaryjnością ? Praca ciągła (24/h)? I ile palą ? 

Generator pracuje 12h, tylko kiedy włączają się lampy, wiatraki, wentylacja lamp, pompy itd. Głowna wentylacja i ogrzewanie zbiornika z witaminami normalnie z sieci energetycznej, ale to są drobiazgi. Wentylatoy są dwa, mają ok 200W  i nigdy nie chodzą na maxa itd. Zużycie paliwa to ok 40L na dobę. Generatory z regóły pracują głośno, więc nie wiem jak odpowiedzieć na to pytanie.

Opublikowano

Inaczej... jakaś stara konstrukcja czy nowa ? Też nad generatorem myśleliśmy ale jednak firma i przyłącze. Jeszcze nie mogę się pochwalić zdjęciami :) 

Dużo paliwa musisz wozić... 

Opublikowano

Tam jest Stephill, kupiony nowy, chłodzony wodą, miał być bezdymny, ale trochę kopci.Może to wina naszego opału. W papierach ma 65dB, ale mnie to nic nie mówi, w każdym razie słychac go jak pracuje z odległosci kilkunastu metrów. Mamy zbiornik osobny na diesla 1500L, włączniki pływakowe i małą pompę, więc generator sam się napełnia jak spadnie poziom do 1/3.

Opublikowano (edytowane)

Żre tej ropy trochę. Przy 80 dniach to 3200l, czyli 2 takie zbiorniki. Drogo wyjdzie trochę :(  chyba że masz po fajnej cenie ropę. Ale tak tozajebiście wszystko :) 

Edytowane przez Dzielnicowy
Opublikowano
1 minute ago, Dzielnicowy said:

Żre tej ropy trochę. Przy 80 dniach to 3200l, czyli 2 takie zbiorniki. Drogo wyjdzie trochę :(  chyba że masz po fajnej cenie ropę. Ale tak tozajebiście wszystko :) 

Kosztuje, ale i tak sie oplaca. Zuzycie na licznikach znikome i nie trzeba walic pradu na lewo, wiec jest cisza i spokuj. Wolnosci w pieniadzach sie nie liczy kolego.

Opublikowano

Święte słowa, a najlepiej wie to ten kto wrócił z przymusowych wakacji. Pamiętajcie panowie by nie tracić rozwagi w dzialaniu CBŚ nie śpi 

Pozdrawiam 

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+