Pawlacz Opublikowano 22 Lipca 2016 Opublikowano 22 Lipca 2016 weź dobrą lupę i przyjrzyj się trichomom (malutkie przezroczyste/mleczne stożki zakończone na górze kuleczką, którymi pokryte są preflowery, kwiatostany i liście przytopowe-są wszędzie tam gdzie widzisz ten biały "szron"), jeśli 70-80% z nich jest koloru bursztynowego/brązowego to możesz śmiało ciachać, ważne: nie mylić trichomów z preflowerami, wiele razy spotykałem się z opinią gdzie ktoś twierdzi (zresztą błędnie), że ścinać należy wtedy kiedy ok 70% preflowerów (tych "niteczek" którymi pokryte są kwiatostany) jest koloru brązowego, reguła nie dość że błędna to w dodatku bardzo myląca bo może zdarzyć się przypadek w którym osiągnęła przykładowo nawet 90% brązowych preflowerów w skali wszystkich a bursztynowe trichomy nie stanowią nawet pięćdziesięciu
Pawlacz Opublikowano 22 Lipca 2016 Opublikowano 22 Lipca 2016 (edytowane) 4 godziny temu, mimeczek napisał: weź dobrą lupę i przyjrzyj się trichomom (malutkie przezroczyste/mleczne stożki zakończone na górze kuleczką, którymi pokryte są preflowery, kwiatostany i liście przytopowe-są wszędzie tam gdzie widzisz ten biały "szron"), jeśli 70-80% z nich jest koloru bursztynowego/brązowego to możesz śmiało ciachać, ważne: nie mylić trichomów z preflowerami, wiele razy spotykałem się z opinią gdzie ktoś twierdzi (zresztą błędnie), że ścinać należy wtedy kiedy ok 70% preflowerów (tych "niteczek" którymi pokryte są kwiatostany) jest koloru brązowego, reguła nie dość że błędna to w dodatku bardzo myląca bo może zdarzyć się przypadek w którym osiągnęła przykładowo nawet 90% brązowych preflowerów w skali wszystkich a bursztynowe trichomy nie stanowią nawet pięćdziesięciu 3 godziny temu, esweed napisał: WTF?! Co to za kocimiętka?:D polecam lekturę na temat odmiany Grinspoon Edytowane 22 Lipca 2016 przez Pawlacz
Supreme Opublikowano 22 Lipca 2016 Opublikowano 22 Lipca 2016 Będę musiał się doedukować, bo pierwszy raz takie coś widzę.
mimeczek Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Opublikowano 22 Lipca 2016 Tak wiem, jeśli 70-80% z nich jest koloru bursztynowego/brązowego to możesz śmiało ciachać (wtedy moge ciac) . Tylko te topki w ogóle nic nie puchną ;/
sich Opublikowano 22 Lipca 2016 Opublikowano 22 Lipca 2016 (edytowane) Są spuchnięte trochę ale bardzo małe i wyciągnięte, może ma mało słońca lub pestka taka ci się trafiła (genetyka) Edytowane 22 Lipca 2016 przez sich
Pawlacz Opublikowano 22 Lipca 2016 Opublikowano 22 Lipca 2016 5 godzin temu, Supreme napisał: Będę musiał się doedukować, bo pierwszy raz takie coś widzę. jak na moje taką już po prostu mają strukturę, co to za odmiana?
Toksyna Opublikowano 22 Lipca 2016 Opublikowano 22 Lipca 2016 Mam u siebie podobne kwiaty i to słabej jakości Nasiona taka jest moja teoria.
Recommended Posts