Broda Opublikowano 2 Lipca 2016 Opublikowano 2 Lipca 2016 Po niefortunnym usunięciu tematu zapraszam ponownie Box: Secret Jardin DS60 (60x60x150)Wentylacja: Marketowy kanałowy 298m3/h , mieszający + mieszający komputerowyŚwiatło: SunSpect LED 300W (realnego poboru 110W) - fotoperiod 18/6 na weg, 12/12 floRośliny: RQS Fruit Spirit x3 & RQS Candy Kush Express (Fast flovering) x3Podłoże: Plagron LightMix+perlit+kerazyt w donicach 6,5lNazowy: BioTabs starter packOtoczenie: (dzień/noc) ~25*C/22*C, 65%/80% Dodatki: w planach worek CO2 + oprysk BoomBoom Spray, treningów żadnych Cel na tą uprawę: 100g+ Dzień 8 WEG Dzień 14 WEG Dzień 21 WEG Póki co, to by było na tyle. 3 krzaczki trochę sałaciaste ale to chyba genetyka. Jutro bądź pojutrze dostaną w dodatku do wody troszkę BioTabs'owego nawozu wedle zaleceń. Muszę jeszcze zrobić oprysk z BoomBoom Spray i wrzucić do środka wreszcie worek CO2 ale ostatnio sporo na głowie. Pytanie do Was, bardziej doświadczonych - kiedy przełączać na 12/12?
Broda Opublikowano 3 Lipca 2016 Autor Opublikowano 3 Lipca 2016 Potrzymanie jeszcze tydzień na wegu do standardowych 4 tygodni odbije się znacząco plonie?
Macky Opublikowano 3 Lipca 2016 Opublikowano 3 Lipca 2016 odbije - raczej dobije się do plonu masz niski box a rośliny dopiero teraz wystartują. Wrzucaj upa.
kazzmaze Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 Dobra robota, sałata pięknie się rozrosnie w mocne łodygi i tłuste topy. Szybkie pytanie, masz namiary na sprzedawcę takiego panelu led? w sensie czy to z ebay, allegro na przykład? Przymierzam się do niego ale szukam pewnego, potwierdzonego źródła.
Broda Opublikowano 5 Lipca 2016 Autor Opublikowano 5 Lipca 2016 aliexpress - prosto od producenta tak mi się wydaje, wysyłka z niemiec kurierem była u mnie w 5 dni ;] łodygi od początku to straszne konary bo mnie poniosło kolejny raz z mieszającym a tłustych topów będę wypatrywał sałata mnie nie urzekła ale za to pozostała trojka idzie całkiem ładnie!
kazzmaze Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 Dzięki, wszystko jasne. Sprawdzałeś może zużycie prądu? Jest to ok 150W na godzinę ?
Broda Opublikowano 7 Lipca 2016 Autor Opublikowano 7 Lipca 2016 Szybki pół-up. Dzień 26 WEG spod lampy z kilkoma pytaniami 1. Czy można uciąć jakieś wiatraki w celu lepszego dostępu światła - jeśli tak to z których partii roślin? 1.2. Jeśli tak - ile mniej więcej wiatraków na roślinę wyrządzi jak najmniejsze szkody/szok? 2. W momencie przełączenia na flo i pojawienia się pierwszych pre-flowerów jaką wilgotność utrzymywać? Chodzi mi czy nadal używać nawilżacza? Zaczyna dosyć intensywnie pachnieć a co za tym idzie trza by było filtr zamontować a nawilżacz nie jest wtedy dobrym rozwiązaniem. Pozdro, z fartem i do następnego po przełączeniu, bo mało czasu ostatnimi dniami...
Recommended Posts