Keja Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2015 Hej Dzisiaj wiekszy up Roślinka zostala przeniesiona do pcboxa w dniu 10.12 Ze względu na stres związany z transportem , nowym miejscem i rodzajem oświetlenia postanowiłam narazie zostawić ją w tamtej doniczce . Aktualizacja parametrów : Oświetlenie: 3 x Philips 23W -> 110 watt , 1570 lumen Fotoperiod: 20/4Box: 44 x 18 x 40 [cm]Wentylacja: 2x wentylatorki - fi 80mm (wlotowy i wylotowy )Temperatura : dzien - 26/27 C , noc - 18/19 C28 dzien ( 11.12 ) roślinka została podlana woda ok 800ml i wygladało to tak :Po pierwszej nocy w boxie zrobiłam delikatne LST przez weekend postanowiłam ja 'przesuszyc ' , nie mialam dostepu do boxa caly weekend gdy sprawdzilam jak sprawa wyglada bylam bardzo zaniepokojona .Roslinka była bardzo osłabiona , a listki wątłe . Gdy zobaczyłam jej stan postanowiłam ją podlać nawozami : ( 0,8 ml Tnt + 1,6 ml Root + 1 ml Zyme ) na ok 800 ml wody . Myślę , że to była bardzo dobra decyzja ponieważ przez noc , po podlaniu roślinka odżyła , listki sa na nowo prężne Wiec w dniu dzisiejszym wyglda tak - >> dzien 30
seba4240 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 I chyba po prostu wody potrzebowała. Kwitnie ?
Toksyna Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Bardzo dobrze sobie radzi tak trzymaj. Dobrze ja ponaginaj bo ci się nie zmieści:-) pozdro
Keja Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2015 tak zaczęła tutaj główny szczyt z bliska
Plantator Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Albo masz doświadczenie albo niezłego podpowiadacza? Pięknie idzie ☺. Pozdro?
PanikaGoryla Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zdrowa zielonka! Tak trzymaj pozdrawiam
Keja Opublikowano 15 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2015 Haha dziękuję bardzo To moja pierwsza uprawa Wcześniej miałam możliwość obserwacji 2 upraw zaprzyjaźnionego growera ( w jego właśnie boxie wcześniej była moja dziewczynka ) Dzien 32 poleciałam dzisiaj po całości z LST a tutaj główny szczyt , mam nadzieje , że ten widok ucieszy Was tak samo jak mnie (radze zrobic klik w zdj - jest ładna jakość do przybliżenia ) Roślinka z dnia na dzień rośnie w oczach jakby była jakimś sprinterem xD I mam pytanie : do tej pory była podlewana nawozami na weg, teraz chce przejść na nawozy na kwitnienie . Jak myślicie czy przed pierwszym podlaniem nawozami na kwitnienie przelać ją woda ? czy od razu po nawozach na weg lać następne ? ? ?
lizard750 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 To zalezy od Ciebie jedni leja na przemian woda-nawozy, inni daja nawozy tylko raz w miesiacu. Tabelki z dawkami musisz/mozesz interpretowac pod rosline
Recommended Posts