medykcbd Posted August 29, 2015 Share Posted August 29, 2015 Witam moi drodzy mimo że zrezygnowałem z uprawy mojego pierwszego krzaczka ( przynajmniej narazie) dalej drążę temat i zglębiam tajnik, chyba to mnie tak kręci z racji tego że jest to zakazanei:) Aktualnie studiuję temat phmetrów. Wyczytałem żeby miec pewność co do odczytu ph należało by się zaopatrzeć w phmetr za około 200zł. A co wy o tym myślicie czy tańsze mierniki rzeczywiście nie są warte inwestowania? Kropelki podobno sie sprawdzają ale tylko w roztworach samej wody bez dodatku nawozów, mierniki wkładane do ziemi można o kant dupy rozbić? Znalazłem takie 2 mierniki do 200 zł. co o nich myślicie? http://www.growshopjamaica.pl/product/miernik-ph-900atc/?id=1151 http://www.hemp.pl/produkty.php?inf=t∏=p18450595178701386759&kat=kat7649046570&podkat=pkat5192541704&p=13&w1=1&ks=kat7649046570&pks=pkat5192541704&sz= Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted August 29, 2015 Share Posted August 29, 2015 Ja mam pH metr za 4 dychy made in china wyglądający jak te z linków i nie narzekam. Wcześniej miałem taki tani do gleby i myślę, że szkoda było na niego hajsu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zasobnik Posted August 29, 2015 Share Posted August 29, 2015 Mnie się wydaje, że obydwa linki to te same "Ph-metry" cena inna, bo sklep inny. Dzisiaj też rozglądałem się za miernikami i zdecydowałem się na dokładnie ten sam z "jamajki" Ogólnie ludzie chwalili Mam nadzieje że upały powoli ustaną i w koncu ruszam z kolejnym projektem Pozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
medykcbd Posted August 29, 2015 Author Share Posted August 29, 2015 Też czytałem że ten z jamajki jest niezły ale podobno po roku pada. A pytanko odnośnie wody, również ten temat zgłębiałem. Ludzie pisza że dodają różne phupy i downy a ja się zastanawiam czemu do obniżenia ph nie użyć zwyczajnego kwasku cytrynowego lub soku z okgórków kiszonych przecież to jest bardziej ekologiczny i ekonomiczny sposó??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maq0000 Posted August 30, 2015 Share Posted August 30, 2015 Polecał bym Tobie Roztwór wodny do mierzenia PH. tanio i się nie psuje za 30 zł taką opcją nacieszysz się kilkoma uprawami, nie będziesz się wkurzał że chiński szajs się psuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
medykcbd Posted August 30, 2015 Author Share Posted August 30, 2015 Pytanie z innej beczki: czy powietrze powinno zawsze być zasysane przez filtr węglowy i wywalan na zewnątrz , czy mże być też opcja z powietrzem wtłaczanym z zewnątrz przez filtr do boxa. Reasumując czy filtr węglowy ma za zadanie wtłaczac powietrze czy wytłaczać z boxa ( oczywiscie przy pomocy wentylatora? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted August 30, 2015 Share Posted August 30, 2015 powietrzem wtłaczanym z zewnątrz przez filtr do boxa. Po co w ogóle filtr w takim przypadku, żeby filtrować powietrze, zanim trafi do boxa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
medykcbd Posted August 30, 2015 Author Share Posted August 30, 2015 Ba no ale widziałęm wentylator z którego przewód zasilający wychodził od tyłu a nie z boku. Przy takim załozeniu jeśli naciągniemy przewód od tyłu to siłą rzeczy musimu przez niego również przepuścić przewód zasilający i jak wtedy podłącyzć przewód wentylacyjny do filtra skoro na jego ( przewodu wentylacyjnego) końcu dynda kabel?? Np. wentylator euro 1 Czyli filtr węglowy spełnia jedynie funkcję niwelatora zapchu? Czy przez odpowiednie podłączenie wentylatora euro1 możan ukierunkować przepływ powietrza wtłączani/wytałczanie. Czy niezależnie od podpięcia zawsze będzie wydmuchiwał? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted August 30, 2015 Share Posted August 30, 2015 Czy przez odpowiednie podłączenie wentylatora euro1 możan ukierunkować przepływ powietrza wtłączani/wytałczanie. Czy niezależnie od podpięcia zawsze będzie wydmuchiwał? Że co? Można zrobić dziurę w przewodzie i tamtędy puścić kabel. Czyli filtr węglowy spełnia jedynie funkcję niwelatora zapchu? Przy uprawie tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
medykcbd Posted August 30, 2015 Author Share Posted August 30, 2015 Wsumie fakt można zrobić małą dziurkę i potem jeszcze okleic żeby nie ciągneło tamtędy czy jest sens używać filtra w okresie weg. czy nie lepiej go zastosować w okresie kwitnienia kiedy to zaczynaja się piękne zapachy? Dzięki temu wydłużyli byśmy żywotnośc filtra? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.