Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

jak box do 1-2 roślinki

Recommended Posts

Opublikowano

Pany podpowiedzccie mi chcę kupić boxa mam już pare na oku o wymiarach 60x60x150 ale zastanawiam się nad jednym chcę uprawiać 1 max. 2 drzewka raczej niskie takie do 80-100cm czy nie lepiej było by kupić boxa nieco mniejszego np. 40x40x120 ( martwie się o tą wysokośc bo jak się odejmie doniczkę i oświetlenie to moze być licho) i trochę przyoszczędzić bo będę uprawiał tylko dla siebie a nie komercyjnie. Doradzccie co o tym myślicie?

Czy taki zestaw to jest też growbox( głupie pytanie ale je zadam) 

Zestaw Hydro Shoot 40 CFL125W

Opublikowano

Drogo. Kup taki 60x40 podstawa, wysokość 120. Są na allegro. Wsadż tam 6-8x23W CFL (lub 100W HPS) i gitara. Wyjdzie cię o wiele taniej.

Oooo. Nie zauważyłem że tam jeszcze dodatków sporo. No to może jednak nie tak drogo. Myślałem że sam box i cfl.

Opublikowano

A jak z powierzchnią czy nie za mała( przedewszystkim chodzi mi o wysokośc)

Mam fajny zestaw na oku 40x40x120 z żarówką cfl 85w. za 700zł w zestawie ziemia i nzwozy i nne podstawowe gadzety.

Przed chciwlą oglądałem ciekawy filmik o oświetleniu tam tweirdzą że do małych upraw tylko i wyłacznie cfl ok 30-40cm od uprawy.

Opublikowano

40x40 to mały box. Na jedną roślinkę w sam raz. Dwóch raczej nie ma sensu upychać. Jedna będzie miała całkiem sporą swobodę, dobrze doświetlona będzie. Myślałem że to sam box i lampka za 600 zeta, a jak dokładnie spojrzałem to sporo gratów dodają. Może i się opłaca. CFL jest spoko. Ale HPS o tej samej mocy zawsze lepszy.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+