dakos Posted August 22, 2015 Share Posted August 22, 2015 Witam Mam ogromny problem z Amnezją, w sumie to sam nie wiem co się z nią dzieje to że jest taka mała to już mnie strasznie zdziwiło ale od kilku dni zaczęło coś się dziaćz liśćmi i topkami, coś jakby zaczęły gnić, strasznie się wysłuszyły i ogólnie wygląda to tragicznie Jakby tego było mało straciła swój cały zapach który wcześniej było czuć w całym mieszkaniu...Mam nadzieję że podpowiecie mi co mam z tym teraz zrobić... Czy da się ją uratować jeszcze jakoś czy po prostu dać sobie spokój ? Roślinka ma grubo ponad 2 miesiące trzymam ją na balkonie jeśli jest taka se pogoda wstawiam ją do środka podlewam wodą z biohumusem do ziół. PS. Moim skromnym zdaniem przesadziłem z podlewaniem, ale jak to uratować? niżej zamieszczam kilka zdjęć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Plant Posted August 22, 2015 Share Posted August 22, 2015 Wydaje mi się, że zgniły Ci korzenie bo zbyt intensywnie ją podlewałeś. Może flush + wymiana ziemii pomoże ale lepiej niech się wypowie ktoś doświadczony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dakos Posted August 22, 2015 Author Share Posted August 22, 2015 tak też mi się właśnie wydaje że korzenie szlak trafił ;/ no nic poczekam i zobaczę co powiedzą inni Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted August 22, 2015 Share Posted August 22, 2015 Auto z tego co widzę, już pewnie gotowa, tylko marna, więcej z niech chyba nie wyciśniesz. Zrób porządnego flusha, bo i tak nie masz nic do stracenia już, a jak odżyje, to znaczy, że była zblokowana, poza tym flush przed harvestem dobra rzecz . Link to comment Share on other sites More sharing options...
maq0000 Posted August 22, 2015 Share Posted August 22, 2015 Witam. To wygląda na mocny brak Cynku, zmień nawóz. jestem pewien na 70%. jeśli się mylę to poczekaj aż ziemia obeschnie trochę i spróbuj wyciągnąć ją z ziemią i obejrzyj korzenie( jak zdrowe znaczy brak Cynku) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dakos Posted August 22, 2015 Author Share Posted August 22, 2015 jak mógłbym najszybciej uzupełnić ten brak cynku ? Bo w sumie przez cały czas podlewałem ją Biohumusem do ziół a tak tydzień temu zmieniłem na biohumusa do kwiatów zielonych, myślisz że to może mieć jakiś związek z tym wszystkim ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maq0000 Posted August 22, 2015 Share Posted August 22, 2015 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
dakos Posted August 22, 2015 Author Share Posted August 22, 2015 ok ok jutro jakoś z rana wrzucę bo dzisiaj już światło lipne wrzucę też ze 3 zdjęcia drugiej roślinki " Ultimate" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bio Posted August 22, 2015 Share Posted August 22, 2015 Mi to wygląda na rozpacz z nędzą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scooby-Doo Posted August 22, 2015 Share Posted August 22, 2015 Dramat Panie Szkoda roślinki......dla mnie to zdeeeecydowanie za dużo i za często wody dawałeś...... Tak jak napisał Big Plant Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.