Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Ewa Kopacz przeciwko legalizacji marihuany

Recommended Posts

Opublikowano

@Scorp raczej niema żadnej! choć wole PIS mimo iż lepsze nie jest niż patrzeć jak PO SPRZEDAJE polskę* :( a poza tym to uważam że premier i prezydent nie powinni być z jednej part jak to było obecnie bo jak czas pokazuje przepychają nawet najgłupsze ustawy z dziurami jak ser!

*specjalnie z małej litery

ale chciałem zwrócić jeszcze uwagę iż zamiast wydawania milionów na kampanie w partiach może warto było by napisać aplikaje do głosowania przez interent! i wyje*ać wszytskich polityków! Dopiero wtedy poczuje się polakiem* i nawet stanę się patriotą! a obecnie niestety jestem tu bo nie mam wyboru (zobowiązania) a przy pierwszej lepszej wojnie chciałbym zobaczyć jak nasza patriotyczna władza walczy na froncie :) osobiście wole być nazywany imigrantem niż iść na front i walczyć za ten śmieszny kraj!

*specjalnie z małej litery

o i tu dotarliśmy do kolejnego problemu a mianowicie utrzymanie jednego imigranta w naszym kraju w 2016 ma kosztować 12 tyś zł na łeb... :) ale to już inny temat:)

Opublikowano

@GrowLike! - dziwi mnie , że wolisz PiS...przecież oni na wzajem  przechodzą z jednej partii do drugiej...i tak w kółko.

Nie pamietasz jak PiS rządził 10 lat temu ?! I co było lepiej ? Tak samo źle jak teraz. I kogo mieli w koalicji ? Pamiętasz ?

Partie na przekroju roku kosztuja nas "zaledwie" kilkaset milionów.....to nic w porównaniu z tym ile zarabiają urzędnicy państwowi w tym samym czasie. A utrzymujemy ich od początku naszej "demokracji" ....zobacz ile zarabiają prezesi spółek skarbu państwa, etc.

Jeżeli Ty masz prawo jeździć gdzie chcesz to czemu inni nie mogą przyjechać do Polski ? Trąci troszku hipokryzją nie ? ;)

Polacy mają prawo się oburzać jak są traktowani za granicą.....ale nikt nie zabroni nam wyjeżdżać i tak samo powinno być w drugą stronę.

Nigdy nie rozumiałem tego , że Polska jest sprzedawana....To co zagraniczniak kupi ziemę w Polsce wykopie ją przeniesie dajmy na to do Niemiec ?! Przecież to absurd. Nie , tu założy firmę tu będzie płacił podatki i tu stworzy miejsca pracy.

I następna kwestia. Niekoniecznie jest jak mówisz. Bo może nie pamiętasz jak Kwaśniewski był prezydentem 2 kadencje jako jedyny do tej pory Prezydent Polski-2 gi raz wybrany w 1wszej turze , gdzie pod koniec prezydentowania miał poparcie prawie 70% Polaków.

A rządziło SLD to było mnóstwo kłótni o ustawy a , że Kwaśny-Alko starał się byc apolityczny niech świadczy fakt , że to on (dla mnie niestety) podpisał konkordat (umowa państwo-kościół) i za jego czasów MJ była legalna a później na własny użytek mogłeś posiadać do 3gr ! Może to mało , ale zobacz ile czasu mineło i ile faktów wyszło na jaw jeśli chodzi o konopie...a tu zamiast być lepiej jest coraz gorzej. Bo gdy nie ma podziału politycznego: prawo - centrum - lewo , tylko prawica dzieli się na skrajne i mniej skrajne opcje ludzie odbijają się jak od ściany. Bo nie będą mieli tak naprawdę wyboru i za 4 lata znowy może wygrać PO....to jest w tym wszystkim smutne.

I tak , mam poglądy lewicowe , ale nie jestem lewakiem. Tylko cenie sobię państwo socjalne-tzn takie w którym obywatel nie jest ciskany za szyję za byle gó**o i gdzie zwykły pracownik zarabia tyle , że stać go na normale życie. Chociaż by jak w Anglii. 

Opublikowano

@Scorp Nie jestem za PIS lecz nie ma alternatyw jedynym wyjściem jest ich wyszystkich wywalić a zastąpić ich nowymi, młodymi, sprawnymi intelektualnie ludźmi, którzy nie mają naleciałości z PRL, a jak pokazują " Taśmy prawdy" słoma im wszystkim z butów wystaje!

Opublikowano

To ja postaram Wam sie wytlumaczyc roznice miedzy PO, a PIS'em

Ogolnie jedno wielkie gowno po obu stronach ... ale z PIS'em Polska stanie sie panstwem koscielnym, a ksieza beda mieli polityczne przyzwolenie na dymanie dzieci.

Bylem dosadny ?

Jak mozna uwazac Rydzyka (ksiedza) za meza stanu ?

Z PO polska jest okradana ale idziemy do przodu ... z PIS'em Polska bedzie okradana i cofnemy sie o 10 lat, wyjebia sie na UE (wiem, ze to tez scierwusy ale wiecej korzysci niz minusow z tego jest), wszyscy sie od Nas odwroca + cos dla Was:

Polska dopiero sie przekona co znaczy Duda prezydent ... a jeszcze niech PIS wygra wybory to zostaniemy jaskinowcami we wlasnym kraju !

Z Mastalerkiem pilem przez 4 lata na studiach wiec znamy sie dobrze, byl wtedy przewodniczacym mlodych PIS'u w Szczecinie i powiem jedno - fanatyk ... jakby mogl obciagnalby Kaczorowi ... takimi wlasnie ludzmi przepelniony jest PIS.

"Fanatyzm (łac. fanaticus - zagorzały, szalony) – postawa oraz zjawisko społeczne polegające na ślepej i bezkrytycznej wierze w słuszność jakichś poglądów politycznychreligijnych lub społecznych. Przejawem fanatyzmu jest skrajna nietolerancja wobec przedstawicieli odmiennych poglądów."

Kurde ... chyba to skads znam ?!

Opublikowano

Zgadzam się emes84.....tyle , że z PO jest nie lepiej......

Rydzyk to nie ksiądz. To przedsiębiorca zarabiający na naiwności starych osób i niemocy naszego państwa.

Dla mnie jedyny człowiek który może teraz uchodzić za prawdziwego katolika to papież Franek :)......

Powinien być przykładem dla wszystkich katolików......a niestety nie jest.

Ale zakończe tutaj......bo temata rzeka ;)

Opublikowano

Chyba tu nie wniosę nic nowego; nie ważne czy rządzić będzie PiS, czy PO - będzie gó**o. Jesteśmy niewolnikami we własnym kraju, to już nie chodzi nawet o konopie. Tu chodzi o wolność w podejmowaniu wyborów we własnym życiu. Teraz nie mamy czegoś takiego - państwo ( a może raczej UE ) decyduje w trosce o NASZE "bezpieczeństwo" co możemy, a czego nam nie wolno. I niestety postępuje to coraz bardziej. Boje się tego co będzie w przyszłości, bo w takim tempie swobody obywatelskie będą coraz bardziej ograniczane w trosce o NASZE "bezpieczeństwo". Niedługo urzędnicy będą nam dosłownie zaglądać do talerza, szklanki, a nawet sypialni. Będą nam mówić jak mamy wychowywać swoje dzieci.

Jeśli społeczeństwo się nie obudzi, to tak niestety się stanie. A na przebudzenie bym chyba szybko nie liczył, bo większość społeczeństwa to barany. Wychowane na MTV i innych debilnych stacjach myślą, że tak właśnie powinno to wyglądać. Mają zajebisty telefon, piwo w sklepie, w TV jakaś ku*wa kręci im dupą i są zadowoleni, bo przecież na zachodzie tak jest - a przecież cywilizacja zachodnia nie może się mylić.

A co do tematu, to Ewka Kopacz jak i większość polskich polityków, którzy są u władzy ma według mnie gó**o do powiedzenia i musi przepychać takie ustawy jakie jej każą. Komentarza Dudy odnośnie wsadzenia na 25 lat do więzienia kogoś kto posiada olej konopny nie skomentuję nawet - tylko gdzie teraz są ci wszyscy co tak się cieszyli, ze to Duda a nie Komorowski ( swoją drogą też gó**o warty polityk ) wygrał wybory? Jakoś teraz nie widać już u nikogo tej euforii. 

Opublikowano

Troche za gleboko pojechane bo gdyby nie UE to u nas bylo by duzo gozej niz jest.

Poza tym jestesmy jedynym panstwem w UE z tak restrykcyjnym prawem antynarkotykowym.

I jakos wychowany na MTV (mowa o MTV z lat 80tych) rozrozniam co sie dzieje do okola.

I zawsze mozna wylaczyc TV ;)

A Ci ktorzy sie ciesza z wygranej dudy na forum to gimbaza ktora miala po 8-10 lat gdy rzadzil PiS i nie pamietaja co i jak...gdy chociazby chciano karac zawiasami za posiadanie nawet emblematu z listkiem konopii.

Sprawa jest prosta i nie trzeba wywracac wszystkiego do gory du*a....potrzebny nam REALNY WYBOR a nie cigle zlo i mniejsze zlo.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+