Drwal Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 Wiem, że temat był już nie raz poruszany, ale ryjąc w internecie nie znalazłem tego czego szukałem. Konkretnie jakie są najlepsze nawozy organiczne? Nie chodzi mi o najlepsze z tych tanich tylko ogólnie najlepsze. Jakie na weg a jakie na flo? jak dawkować i kiedy zaczynać w glebie (ziemia ekobizon 45%, kokos 45% perlit 10%) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 Bio tabs - i tyle w temacie. Jakosc nie ilosc. Nawozy najlatwiejsze w uprawie na rynku. Polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drwal Posted August 6, 2015 Author Share Posted August 6, 2015 Mam bat guano, bactrex i melase. co jeszcze potrzebuję? Z bio tabsa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 Caly starter, to kompleksowy starter na cala uprawe. Wystarczy zapoznac sie z instrukcja a cala uprawa bedzie bardzo latwa. Przy Bio tabsach nie regulujesz pH i EC, leje sie tylko kranowke. Ziemie po tych nawozach mozna uzywac do 5 razy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antystabilo Posted August 6, 2015 Share Posted August 6, 2015 BioBizz są świetne + Mycotrex i Bactrex z BioTabsa. Tak, lanie kranów, która na ogół jest chlorowana i zabija kluczowe w organice mikroorganizmy glebowe - świetna rada, nie ma co Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drwal Posted August 6, 2015 Author Share Posted August 6, 2015 Podobno kranówka odstana 24h jest dobra i cały chlor odparuje. A taki zestaw starter na ile pomidorków mi wystarczy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted August 7, 2015 Share Posted August 7, 2015 Stosuje sie caly zestaw Biotabsow, nie pojedyncze skladniki, gdy zastosuje sie wedlug producenta zalecen mozna lac kranowke. Wiec jak korzystasz tylko z czesci nawozow nie uzywasz ich w sposob poprawny. Dlatego sugerujcie sie opiniami podpartymi faktami nie oszczednoscia, Drwal przy zastowaniu calego pakietu, wystarczy podlewac woda z kranu, polecam system automatycznego nawadniania autopot.Takze antystabilo nie do konca masz racje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SmakMaroca999 Posted August 7, 2015 Share Posted August 7, 2015 Iguana Adwanced Nutriens plus Voodo J,Tarlantula i nirvana z od owego producenta.To moje zdanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drwal Posted August 7, 2015 Author Share Posted August 7, 2015 Kupię zestaw Biotabs. A czy do tego mogę zastosować Batguano http://domowauprawa....Organic-1l.html oraz trichoderme http://domowauprawa.pl/product-pol-1719-ECO-BISON-Bud-Activator-50g.html ?? Pytam, bo mam to w domu. Tylko pytanie czy dołożenie tego do zestawu biotabsa polepszy czy pogorszy sprawę? A może nie ma znaczenia, bo roślinka więcej nie będzie w stanie wchłonąć? Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted August 7, 2015 Share Posted August 7, 2015 Biotabsach jest już trichoderma, a skoro bierzesz cały zestaw, to olej batbuano Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.