henri Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 Siemanko wszystkim jestem tutaj nowy i mam pytanie do doświadczonych growerów a mianowicie.Czy jeśli nasionko jest już dwa dni w ziemi to jak mam je oświetlać żeby wkońcu wyszło na powierzchnie.mam 24h od dwóch dni czy to jest dobre rozwiązanie czy nie ? prosze o jakieś sugestie i rady od was.pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Bio Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 Czesc, dopoki nasionko nie wyjdzie z ziemi nie musisz je oswietlac wystarczy bardzo duza wilgotnosc! Ale mozesz je oswietlac:) robilem tak i tak bez zadnych problemow. Naswietlanie 24 godziny na dobe bardziej pobudza korzen do wzrostu wiec mozesz potrzymac w takim trybie z 4-5 dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greenmouse Posted April 29, 2015 Share Posted April 29, 2015 U mnie dostawały na początku 24h póki nie wyszły z ziemi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stinkynugs_pl Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 U mnie dostawały na początku 24h póki nie wyszły z ziemi. Naświetlałeś 24h kubeczki z nasionkami? Bystrzacha. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greenmouse Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 1. u mnie były od razu w docelowych donicach 2. Naswietlanie 24 godziny na dobe bardziej pobudza korzen do wzrostu wiec mozesz potrzymac w takim trybie z 4-5 dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 Ja w seedboxie też trzymam od samego startu pod CFL, utrzymuje stałą wilgotność i temperaturę, wychodzą wszystkie bardzo szybko z krążków. Kiedyś nie trzymałem pod światłem to rośliny przez te parę godzin ciemni wyciągały się, świecąc od startu likwidujemy ten problem "opóźnienia startu świecenia". Patrząc z drugiej strony i tak wsadza się po same liście więc to nie problem, i nie zużywasz prądu... Także jak kto woli i komu wygodniej W moim przypadku świece ze względu na temperaturę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.