howhigh Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Rownica cenowa miedy hps 150 a cfl wychodzi nie wielka dokladasz kilka zl i masz w ch*j lepszej jakosci swiatlo sa testy miedzy hps i cfl i naprawde kosmos. Wydasz wiecej ale za to na plonie ci sie odbije . Cytuj
Macky Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Racja, CFL nie ma podejścia do HPS Tutaj jest kalkulator dla szybszych obliczeń /admin - link do kalkulatora już nie działa/ Siedzącyobok pomyśl o HPS+cooltuba Cytuj
tencosiedziobok Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2015 W dniu 26.04.2015 o 13:51, Anonymous napisał(a): Witaj Bierz dwie żarówki CFL, a dokładniej jedną na wegetacje słabszą i drugą mocniejszą na kwitnienie LAMPA / ŻARÓWKA CFL 125W ELEKTROX GROW LAMPA / ŻARÓWKA CFL 200W ELEKTROX FLOWER A nawozy polecam BioTabs, nie musisz nic więcej do nich dokupywać, nie musisz sprawdzać pH ani EC wody, podłoże możesz śmiało używać do 5 razy. Prawie przez całą uprawę lejesz tylko samą odstaną wodę z kranu, no i masz naturalne palenie BIOTABS ZESTAW STARTOWY Żarówke zamierzam wziąć 125w lub 200w flo co brać? nie mam za duzo kasy, w przyszłośći kupie na grow A nawozić planuje weg biohomus a na flo canna pk13/14 Bo ziemie przygotuje w ten sposób ziemia uni dolomit kermazyt skorupki od jajek W dniu 26.04.2015 o 14:12, Anonymous napisał(a): Racja, CFL nie ma podejścia do HPS Tutaj jest kalkulator dla szybszych obliczeń /admin - link nie działa/ Siedzącyobok pomyśl o HPS+cooltuba w przyszłości napewno Cytuj
Broda Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Sam niedawno miałem dylemat HPS 150W czy CFL 125/150W. Na CFL'kach jechałem wcześniej, kilka cm od nich też było bardzo gorąco a wydajność znikoma. Do tego 150W połączone z wentylacją i nawilżaczem mieści mi się w granicach 200W i teraz przy 18/6 jest to wydatek do przyjęcia ( mój komputer ma zasilacz 500W, do tego monitor + i inne sprzęty w domu ). Padło na HPS'a i nie żałuję - lampa od szczytów jakieś 20cm, mieszający i w miarę ogarnięta wentylacja a temperatura póki co nie podskoczyła ponad 27.5*C - box stoi w łazience bez okien, z lufcikiem w suficie gdzie średnia temperatura to 23*C. Za kompletnego HPS'a zapłaciłem coś około 180zł a za 18000 lumenów i takiego kopa dla krzaczków warto pomęczyć się z temperaturą, zawsze możesz zamontować szybę co też nie jest drogim czy skomplikowanym rozwiązaniem Cytuj
tencosiedziobok Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Sam niedawno miałem dylemat HPS 150W czy CFL 125/150W. Na CFL'kach jechałem wcześniej, kilka cm od nich też było bardzo gorąco a wydajność znikoma. Do tego 150W połączone z wentylacją i nawilżaczem mieści mi się w granicach 200W i teraz przy 18/6 jest to wydatek do przyjęcia ( mój komputer ma zasilacz 500W, do tego monitor + i inne sprzęty w domu ). Padło na HPS'a i nie żałuję - lampa od szczytów jakieś 20cm, mieszający i w miarę ogarnięta wentylacja a temperatura póki co nie podskoczyła ponad 27.5*C - box stoi w łazience bez okien, z lufcikiem w suficie gdzie średnia temperatura to 23*C. Za kompletnego HPS'a zapłaciłem coś około 180zł a za 18000 lumenów i takiego kopa dla krzaczków warto pomęczyć się z temperaturą, zawsze możesz zamontować szybę co też nie jest drogim czy skomplikowanym rozwiązaniem Narazie pojadę na CFL ma już odbłyśnik zrobiony, w nie dalekiej przyszłości zainwestuje w hpsa cfl się nie zmarnuje bede go używał na grow jak coś Dzięki za rade i wsparcie A tak nawiasem chce CFL bo mam okazje kupić za 100zl Cytuj
tencosiedziobok Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2015 planuje kupić takie nawozy biohomus to juz mam pk 13/14 0.25l hesi fosfor+ 0.5l jak uważacie starczy na uprawę 3-4 kobietek af mam problem z doborem doniczek 7l starczy? Cytuj
Broda Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Nie jestem jakimś mega doświadczonym grow'erem bo w trakcie pierwszej uprawy, aczkolwiek mam podobną ilość krzaczków i jeśli chodzi o nawozy dobrym wyborem póki co okazał się starter pack z BioBizz'a za jakieś 40zł bądź droższy ale zachwalany wyżej zestaw Bio Tabs'a - sam się na to skuszę następnym razem. Donica 7l wystarczy, mam i ja . Cytuj
tencosiedziobok Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2015 pestki już sa za jakies 2-3 miesiace ruszam z tematem nic nie powinno się im stać przez 3 miesiące jak je przechowywać? moge se wrzucic do zamrażarki? Cytuj
zupelnienikt Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Ciemno i zimno czyli w jakąś kopertę i do lodówki ;-) Cytuj
zupelnienikt Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 W lodówce na ścianach zbiera się woda więc postaraj się o to aby nasiona miały też sucho Cytuj
Recommended Posts