Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Usychanie liście prawdopodobnie niedobór potasu

Recommended Posts

Opublikowano

Jest to 80 dniowy automat russian auto od niedawna liście zaczęły usychać zaczynając od końcówek aż do całego liścia + do tego wolno rosła na innym forum napisali mi że to przenawożenie i żeby zrobić flusha tak więc zrobiłem ale po tym wzrost się zatrzymał i łodygi stały się czerwone podejrzewam niedobór czegoś z n/p/k. Wczoraj podlałem 0.5 litra wody z 1g plantonu k znów zaczęła rosnąć i zapach stał się mocniejszy. Tak więc co teraz robić ? 

Opublikowano

Roślina powoli zbliża się do końca. To naturalne że wysysa potrzebne składniki z starych liści. To co u Ciebie widać to zwiększone zapotrzebowanie na Potas.

Ten nawóz co podlałeś to nie bardzo do konopi, to jest straszna chemia a Ty to będziesz palił. Na przyszłość jak nie chcesz wydawać kupy kasy to polecam taki komplet nawozów: BIOBIZZ TRY-PACK INDOOR ZESTAW BOOSTERÓW I NAWOZÓW 3x250ML + dobra gleba a wynik będzie zadowalający :)

Opublikowano

Czyli zostawić tak bo na razie fundusze nie pozwalają na dokupienie dodatkowych nawozów. Jedynie to co mam. A co z wolnym/zatrzymanym wzrostem bo nowe listki nie rosną. Czy już przestały a teraz topy będą puchnąć? A co do tego zestawu to wszystko co będę potrzebować z nawozów posiadam ziemię BioBizz All mix 

Opublikowano

glebę masz dobrą, razem z tym zestawem będziesz miał już komplet potrzebny do następnego grow :) 

Teraz nie powinna produkować liści tylko w topy inwestować :) Poczekaj parę dni i wrzuć kolejne foto jak tam jej idzie, będziemy wtedy myśleć :)

Opublikowano

oderwij te suche liscie kolego. niech sila idzie w topa a nie regenerracje. :zen:

Opublikowano

Liście się nie zregenerują ;) Roślina z nich resztkę wysysa, oberwij je bo nie bardzo wiadomo czy jest poprawa, a te które są tylko do połowy suche to przytnij. Jest to 80 dzień, to automat, więc jego koniec jest bliski, lupa/mikroskop w dłoń i przyjrzyj się trichomom, jak mleczne to ścinasz, jak przezroczyste to jeszcze czekasz :) 

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+