Aktualizacja
Dzień: 17, od przebicia kiełków.
Podlane: Po 250ml na roślinkę.
ActiVera
Alg-a-Mic
Root Juice
Bio-Heaven
Mieszanka Mikoryzy i Trichodermy + bakterie
Światło: 35%, 60cm
Temperatura i wilgotność:
Dzień: 24-26c 65-70%
Noc: 21-23c 60-65%
Siemanko, wrzucam kolejne fotki, młode wypiły te 150ml jak bimberek z kieliszka. Ziemia strasznie sucha, woda wypita to znaczy, że korzenie rownież ładnie się rozwijaja (chyba, że się myle.) Aktualnie Mimosa ma 16cm wysokości, God i Cake są delikatnie niższe. Kolejne podlewanie bedzię najprawdopodobniej 20 dnia, zobacze jak poradzą sobie teraz. Zbiłem juz troche wilgotność, bo w sumie trochę się zapomniałem, ze już mają ładne wachlarze i piją korzeniem, a liścmi się bedą chłodzić. Grzyki robią swoje, nawet jak delikatnie chce sprawdzić wilgotność podłoża to czuć, że wszedzie z góry leca już korzenie. Na Mimosie są 3 kropki na dolnym liściu, nawilżacz się skroplił i przypaliło delikatnie od lampy, ale już jest przestawiony, żeby więcej mi tak nie robił. Nie zauwazyłem innych dolegliwości, liście mają ładny i jednolity kolor, łodyga rośnie i grubnie zdrowo, zwiększyłem moc wyciągu i wentylatora, żeby lepiej mieszał powietrze w boxie. Jakieś kolejne porady? Bio Grow kiedy dodawać? Uprzedzając pytania, te dwie doniczki w tle, są postawione do eksperymentu, wrzuciłem tam dwa automaty, jak się przebiją i bedą rosły to najmocniejszy zostanie w boxie, drugi pójdzie do znajomego. Widziałem też, że dużo osób daje kubeczki przeźroczyste na kiełki, to żeby zachować wilgotność?
Recommended Posts