dewey Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 Cześć. Przepraszam jeśli temat się już przewinął, ale mam mało czasu, a forum jest przeogromne :/ Palę od 2 lat nie wielkie ilości (dwa ładowania fifki na dwie osoby, więc pewnie około 0,3 g na dwoje) i szukam sposobów na polepszenie fazy. Czytałem, że jedzenie marihuany w produktach daje fajne efekty (większa moc). Ponieważ mamy mały budżet na zioło, to nie opłaca nam się robić potraw (np. masła itd.). Czy w zamian za to, można po prostu zjeść kawałek grudki i efekty będą zbliżone? A jeśli tak, to czy przy małej ilości trawy bardziej się ją opłaca palić, czy jeść na surowo? Czy w ogóle warto spróbować ją zjeść na surowo? I tak przy okazji drugie pytanie. Jak to w końcu jest z jedzeniem (np słodyczy) podczas palenia? Wiadomo, pojawia się gastrofaza i ciężko się powstrzymać. Czy jedzenie w trakcie palenia zabija fazę??? Są różne opinie na ten temat, więc chciałem zapytać specjalistów. Z góry dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted November 27, 2014 Share Posted November 27, 2014 Czy w zamian za to, można po prostu zjeść kawałek grudki i efekty będą zbliżone? A jeśli tak, to czy przy małej ilości trawy bardziej się ją opłaca palić, czy jeść na surowo? Czy w ogóle warto spróbować ją zjeść na surowo? Nic to nie da, THC rozpuszcza się tylko w tłuszczach i alkoholu, ale i także przy odpowiedniej temperaturze. Zjedzenia kawałka oraz popicie wódką lub zjedzenie czegoś tłustego również nie działa. Jedzenie surowej również nie przynosi efektów. Jak to w końcu jest z jedzeniem (np słodyczy) podczas palenia? Wiadomo, pojawia się gastrofaza i ciężko się powstrzymać. Czy jedzenie w trakcie palenia zabija fazę??? Są różne opinie na ten temat, więc chciałem zapytać specjalistów. Cukier zbija fazę, dzięki dawce glukozy dostarczonej po paleniu organizm reaguje szybko i niweluje działanie konopi. W przypadku fazy z jedzenia potraw z produktem konopnym (masło konopne, olej, nalewka) faza nie schodzi tak szybko, wręcz przeciwnie pobudza zółądek do trawienia i ponownie wzmacnia uwolnienie THC do organizmu. W przypadku jedzenia masła konopnego lub picia alkoholu konopnego upalenie jest znacznie większe, więc i ilość glukozy by ją zbić musi być duża. Można zrobić masełko z małej ilości tutaj jest przepis Masło Konopne - Cannabis Butter - Najszybsze i najprostsze masełko z grama. Tutaj masz kilka artykułów odnośnie jedzenia konopi Produkt Konopny - Procesy obróbki cieplnej i inne ciekawostki z Konopnej Kuchni Jedzenie Konopi - czyli przyjemna Faza jedzenia Pozytywne i negatywne skutki palenia suszu oraz jedzenia konopi. Przedawkowanie Jedzenia z Konopi - czyli jak jeść THC ciąg dalszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
badgrass Posted November 28, 2014 Share Posted November 28, 2014 Zadbaj o własne dobre ziółko i problem będzie z głowy Surowej jeść się nie opłaca w dodatku w takich małych ilościach.Zamiast tej lufy użyj wiadro z wodą + obcięta dołem butelka + lufa na korku, zasadę działania chyba znasz ? Ekonomiczna metoda a działanie dużo lepsze od samej fifki. Na pewno wszelkie fajany, bonga takich już średnich rozmiarów świetnie działają ale to tam trzeba coś wbić, a jak masz tak malutko no to raczej nie dla Ciebie. Ale polecam na przyszłość Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.