-
Wpisy na blogu
-
Przez Macky w Blog Konopny Trawka2 comments
-
Nowe tematy
-
Nowe posty
-
Przez kolober · Opublikowano
Siemano👊 Wczoraj dziewczyny dostały już pełne nawozy na kwitnienie i lampa poszła na 100% około trzech dni wcześniej i widać że im to pasuje😉💪 i teraz ewentualnie mogę opuścić lampę o parę cm bo w tej chwili jest 38cm na szczytami. I widać po roślinach że ta uprawa jak nic nie spierdoli to może być rekordowa bo kwiaty zrobiły dosłownie wszędzie. I jest to moja pierwsza uprawa na organice a z tego co czytałem i rozmawiałem z ludźmi. To z upraw organicznych wychodzi może i nieco mniej ja z upraw mineralnych ale z organiki za to wychodzą lepsze aromaty i smaki, o zobaczymy🤔😅 VID_20251119_114804.mp4 -
Kurcze faktycznie te liście wielkie w uj😉 ale jak niczego nie zasłaniają to nie przeszkadzają. A preflowery zaraz jakoś powinny wyjść i możesz je podgolić po stretchu bo wtedy są bardziej stabilne a i preflowerów nie opóźnisz. -
No fakt ale destylowaną ma EC 0 i jak używałem mineralnych nawozów to też zapierdalałem na szóste piętro bez windy i po cztery butelki po 5l destylowanej targałem😅 i między innymi dlatego bo ja mam ponad 800ec w kranie. A jak karmisz mineralnymi to na wegu możesz podać bo 1,6 czyli zostawało mi tylko 800ec do dyspozycji na nawozy. A woda destylowaną ma około 0ec czyli mogłem pakować tam całe 1600ec i to już robiło robotę. Ale już mi się odechciało biegać z butelkami miernikami i innym badziewie mi😉😅 i postawiłem na organike ale te EC u ciebie to masakra jakaś 1200 to tam pływa sam magnez i wapń 😉😅 -
Przez Bestia_86 · Opublikowano
Z daleka wyglądają jak by zaczynały puchnąć 🙆😅 Zrób zdjęcie trichomów jeśli są.. -
To wygląda na normalne starzenie się większych, starszych liści + lekkie pobieranie mobilnych pierwiastków (azot, Mg) przez roślinę na rzecz kwitnienia.Dlaczego? 1. Objawy są NA STARYCH, DUŻYCH liściach Niedobór Ca - byłby na górze.Niedobór Mg - miałby wyraźne, ostre międzyżyłkowe chlorozy (bardziej kontrastowe), a tu jest miękkie, jednolite rozjaśnianie.To jest typowe, jak roślina wchodzi w głębsze kwitnienie i zaczyna „zjadać” dolne liście. 2. Żyłki są dalej zieloneTo nie jest ostre, żółto-białe wybielanie jak przy silnym Mg.Wygląda bardzo naturalnie, jak odciąganie N/Mg z dużych wachlarzy. 3. Nie ma kropek, nekroz, plamA przy prawdziwym niedoborze Ca lub zaawansowanym Mg — zawsze są. 4. Kolor schodzi równomiernieNiedobory są „brudne”: plamy, przebarwienia, ostre krawędzie.Starzenie liścia → ładne, jednolite rozjaśnienie od środka. Moja ocena: Stary liść + etap kwitnienia = normalne zżółknięcieTotalnie nieszkodliwe. Możesz go zostawić albo odciąć, jeśli blokujeświatło.Nic się nie dzieje. I to jest trzeci raz jak źle sprawdzasz ludzią i zastanów się najpierw zanim to zrobisz bo tylko szkody ludzią robisz!!!!!!
-
-
Gallery Statistics
-
Images65.1 tys.
-
Comments1.3 tys.
-
Albums1.9 tys.
-

Recommended Posts